Парламентът прие санкции за неспазване на постановлението на Министерския съвет,

...
Парламентът прие санкции за неспазване на постановлението на Министерския съвет,
Коментари Харесай

До 50 000 лева глоба за търговски вериги, които не предлагат българска продукция, прие парламентът

Парламентът прие санкции за неспазване на постановлението на Министерския съвет, с което търговските вериги се задължават да предлагат българска продукция на местни (регионални) производители в обектите си.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5387
С преходните и заключителни разпоредби на Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел на второ четене бяха направени промени и в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, с които се въвеждат нови санкции за търговските вериги, ако не спазват изискванията на постановлението на МС. Предвижда се на нарушителите да се налага имуществена санкция в размер от 15 000 лв. до 25 000 лв., а при повторно нарушение в тримесечен срок в същия обект - имуществена санкция в размер от 30 000 лв. до 50 000 лв.

Танева отговори на веригите и разкри кой е виновен за затварянето на пазарите

По предложение на ГЕРБ беше записано, че верига от магазини е верига, която разполага с 10 и повече търговски обекти на територията на страната.

Отхвърлени бяха предложенията на ВМРО и на БСП. Патриотите поискаха таван от 25 процента на надценките на български храни в търговските вериги и двойно по-високи санкции за нарушителите. От левицата настояха да има квота за български стоки, а не просто " в ъгъла да е щандът на местните производители ".

Не получи подкрепа и предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова Народното събрание да възложи на Министерския съвет да осигури изкупуване на нереализираната земеделска продукция на български производители, в резултат на кризата с коронавируса, и да я предостави безвъзмездно на социалнослаби.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5387  Починалите от COVID-19 в Швеция станаха над 1000 Починалите от COVID-19 в Швеция станаха над 1000  Д-р Александър Симидчиев: Борим пандемията със тактиката Д-р Александър Симидчиев: Борим пандемията със тактиката " Чук и танц "  Шефът на енергийната комисия с детайлности за връщането на парите за парно Шефът на енергийната комисия с детайлности за връщането на парите за парно
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР