Парламентът прие окончателните промени в Закона за корпоративното подоходно облагане,

Парламентът прие окончателните промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, ...

Парламентът прие важни, данъчни промени, които касаят всички българи!.Парламентът прие окончателните промени в Закона за корпоративното подоходно облагане, съобщава „Фокус“. Депутатите обсъждаха измененията почти 7 часа.

През Закона за корпоративното подоходно облагане се променят редица други данъчни закони. Дебат предизвикаха найвече промените, свързани с данъците за автомобилите. Беше решено данъкът да се определя по имуществен и екологичен компонент.

Имущественият компонент включва мощността на двигателя и годината на производство, а екологичният определя в каква степен замърсява автомобилът околната среда. Пленарното заседание ще продължи до приемането на Бюджет 2019 на първо четене.

Решението за удължаване на заседанието до гласуването на държавния бюджет бе взето на председателски съвет вчера, след приемането на бюджетите на ДОО и НЗОК на първо четене. Председателите на парламентарните групи се събраха по искане на БСП. Левицата настоя за промяна в дневния ред, а именно окончателните промени в данъчните закони да се гласуват преди бюджета.

Беше постигнат консенсус. Така вчера бяха представени докладите на комисиите за държавния бюджет, а днес депутатите първо гласуваха данъчните закони.

Източник: blitz.bg