Парламентът на Чехия удължи днес до 30 април срока на

...
Парламентът на Чехия удължи днес до 30 април срока на
Коментари Харесай

Чехия и Латвия удължиха извънредното положение

Парламентът на Чехия удължи днес до 30 април срока на извънредното положение, въпреки че правителството настояваше той да бъде удължен до 11 май, предаде Ройтерс.

На 12 март в страната беше обявено едномесечно извънредно положение заради епидемията от новия коронавирус. В сравнение с някои други европейски държави Чехия предприе най-бързо мерки срещу разпространението на заразата, но чешките власти вече обмислят да премахнат някои ограничения, след като броят на заразените вече не расте толкова бързо. В Чехия има далеч по-малко заразени - 4828 по днешни данни - в сравнение със западните й съседи. Увеличаването им за последното денонощие е 5 на сто.
Чехия регистрира рекордно нисък ръст за 24 часа на новите заразени

Оздравели са 127 души, починалите са 80, съобщи Ройтерс.

Правителството на Латвия обяви днес, че удължава до 12 май режима на извънредно положение, предаде ТАСС. " Виждаме, че с всеки следващ ден заболеваемостта не се покачва рязко, има даже малък спад. Това означава, че предприетите мерки се спазват колективно и действат. Но още сме в условията на епидемия и ще трябва да поработим още известно време, за да я преодолеем с общи усилия ", каза латвийският премиер Артурс Кришянис Каринш.
До момента в Латвия има 547 случая с коронавируса, а починалите са трима. Съгласно режима на извънредното положение в страната, действащ до 14 април, международните пътнически превози по въздух, земя и море до и от Латвия са прекратени. С удължаването на срока му разпоредбите не се променят.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4602 Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4602  Лечение с кръвна плазма оказа помощ на двама инфектирани с COVID-19 Лечение с кръвна плазма оказа помощ на двама инфектирани с COVID-19  Нови 76 жертви на ковид в Турция Нови 76 жертви на ковид в Турция  Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР