Парламентът на Испания подкрепи искането на правителството за удължаване с

Парламентът на Испания подкрепи искането на правителството за удължаване с ...

Испания удължи с две седмици извънредното си положение заради коронавируса.


Парламентът на Испания подкрепи искането на правителството за удължаване с две седмици на извънредното положение, което беше обявено на 14 март и позволи на кабинета да въведе национална карантина в опит да овладее разпространението на епидемията от новия коронавирус, предаде Асошиейтед прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2519
В 350-местния парламент присъстваха физически по-малко от 50 депутати. Останалите гласуваха дистанционно, за да се намали рискът от заразяване.

Испански вицепремиер е с положителна проба за коронавирус

С удължаването извънредното положение в Испания ще продължи до 11 април.

Правителството поиска удължаване на срока, след като в последните дни случаите на заразяване рязко се покачиха и сега са около 47 600. Страната е на второ място в света след Италия по брой починали - 3434 души.

Испания надмина Китай по брой жертви на заразата

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 2519 СЗО: Тестове за COVID-19 са започнали в сирийската провинция Идлиб СЗО: Тестове за COVID-19 са започнали в сирийската провинция Идлиб Европейският съвет и ЕП ще обсъдят мерките срещу епидемията от COVID-19 Европейският съвет и ЕП ще обсъдят мерките срещу епидемията от COVID-19 Франция изтегля войските си от Ирак заради епидемията от коронавируса Франция изтегля войските си от Ирак заради епидемията от коронавируса
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg