Пакистанските власти съобщиха, че са поставили под карантина хиляди ислямски

...
Пакистанските власти съобщиха, че са поставили под карантина хиляди ислямски
Коментари Харесай

Пакистанските власти поставиха под карантина хиляди ислямски проповедници

Пакистанските власти съобщиха, че са поставили под карантина хиляди ислямски проповедници по подозрение, че са се заразили с коронавируса на религиозна конференция миналия месец, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4473
Над 100 000 членове на организацията " Таблиги Джумаат " са се събрали през март в централата ѝ, представляваща комплекс от джамии и конферентни зали за ислямски семинари близо до град Лахор, Източен Пакистан.

Индия забрани самолетните полети от чужбина и блокира Кашмир

Най-малко 40 000 от тях са посетили джамии в цял Пакистан в групи, достигащи в някои случаи по осем души, заяви Абдул Уахид, говорител на " Джумаат ". " Таблиги Джумаат " е широка мрежа от милиони ислямски мисионери в Пакистан, Индия и Бангладеш.

Стотици от проповедниците, участвали в конференцията, които впоследствие са пътували и са се срещали с хора, сега са дали позитивни проби за коронавирус, заяви Муртаза Уахаб, министър на информацията на провинция Синд, Южен Пакистан.

В Синд и в провинция Белуджистан всички джамии, в които тези проповедници са присъствали, сега са обявени за карантинни центрове, заяви Уахаб. Предградие на столицата Исламабад бе поставено под карантина, след като проповедниците в джамия са се заразили с коронавирус, заяви представителят на местните власти Хамза Шафкат. Поне още 2200 души продължават да пребивават в централата на " Таблиги Джумаат " въпреки предупрежденията на властите да я опразнят. Хиляди малки групи пакистански проповедници пътуват по целия свят всяка година, заяви Уахид.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4473  Гара Гара " Илиянци "  работи макар чиновници под карантина  Директорът на РЗИ-Стара Загора анулира своя заповед Директорът на РЗИ-Стара Загора анулира своя заповед  КТ КТ " Подкрепа " предлага спомагателни 30 дни заплатен отпуск за избрани групи служащи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР