Пакистан започва от утре отслабване на мерките за изолация, въпреки

...
Пакистан започва от утре отслабване на мерките за изолация, въпреки
Коментари Харесай

Пакистан започва облекчаване на ограничителните мерки, въпреки разрастващата се епидемия

Пакистан започва от утре отслабване на мерките за изолация, въпреки че епидемията от новия коронавирус набира скорост в тази развиваща се страна, където работещите бедни страдат силно от спирането на икономиката, обяви премиерът Имран Хан, цитиран от Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7483
" Взехме решение да отменим изолацията в събота на различни фази ", каза министър-председателят на предавана по телевизията пресконференция.

" Правим това, защото хората в нашата страна са в много трудна ситуация. Хората, наемани ден за ден, дребните предприемачи, работниците страдат много ", каза Хан.

" Страхуваме се, че малкият и средният бизнес, които осигуряват работни места, може да затворят напълно ", ако изолацията продължи, посочи Хан, като добави, че е сключил споразумение по въпроса с пакистанските провинции.

Имран Хан се противопоставя на изолацията на градовете, защото според него тя спасява хората от коронавируса, но ги принуждава да умрат от глад.

Пакистанските провинции обаче в края на март взеха противоположно решение, което доведе до фактическо затваряне на страната.

В неделя министърът на планирането Асад Умар заяви, като се позова на обществено проучване, че прекалено удължаване на изолацията би застрашило 18 милиона работни места и ще изтласка десетки милиони пакистанци под прага на бедността.

Постепенното отменяне на изолацията, което ще включва отваряне на пазарите и малките магазини, докато училищата ще останат затворени до средата на юли, става в условията на увеличаване на заразените с коронавирус и на смъртните случаи от COVID-19 в Пакистан.

По официални данни починалите са над 560, което е много нисък брой в държава с над 200 милиона население и занемарена здравна система.

Регистрираните заразени са над 24 000 - число, което се смята, че е силно подценено заради крещящата липса на тестове.

Здравните власти се опасяват от бързо увеличение на заразените, тъй като правителството позволи събирания на хора в джамиите по време на рамазана, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7483  Над 2400 умряли от новия ковид в Съединени американски щати за последните 24 часа Над 2400 умряли от новия ковид в Съединени американски щати за последните 24 часа  178 нови смъртни случая от COVID-19 във Франция 178 нови смъртни случая от COVID-19 във Франция  Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник изследва проби на пет пункта за замърсяване на река Струма Регионална инспекция за опазване на околната среда - Перник изследва проби на пет пункта за замърсяване на река Струма
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР