Още в понеделник ще се разшири обхватът на еднократната помощ

...
Още в понеделник ще се разшири обхватът на еднократната помощ
Коментари Харесай

Още в понеделник ще се разшири обхватът на еднократната помощ за отглеждане на дете

Още в понеделник ще се разшири обхватът на еднократната помощ за отглеждане на дете, която е 375 лв. Тя ще може да се ползва от родители на деца до 14 години.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6979
Това заяви пред БНТ министърът на труда и социалната политика Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е.

Няма да има изисквания да е използван пълният платен отпуск. Ще дадем възможност на безработни самотни родители, които са загубили работа си след 13 март, също да ползват на базата на този критерий тази помощ, обяви тя.

Предстои да се предложи още 30 дни неплатен отпуск да може да се зачита за трудов и осигурителен стаж. Така общо тези дни се удвояват до 60 годишно.Мярката 60/40, при която държавата поема 60% от заплатата и осигуровките на работници, които иначе ще бъдат съкратени, работи и кандидатстването по мярката ще бъде удължено до 30 юни, обяви още социалният министър.

Оценката й е че към момента повече хора ще запазят работата си отколкото да я загубят, вследствие на тази мярка.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6979  РЗИ в Ловеч е почнала проучване за ковид на личния състав на обществените услуги РЗИ в Ловеч е почнала проучване за ковид на личния състав на обществените услуги  Над 40 000 са към този момент случаите на ковид в Африка Над 40 000 са към този момент случаите на ковид в Африка  Втори аероплан достави у нас медикаменти и защитни средства от Китай Втори аероплан достави у нас медикаменти и защитни средства от Китай
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР