Очевидци на взрива във Франция разкриват ужасяващи подробности за смъртоносния

...
Очевидци на взрива във Франция разкриват ужасяващи подробности за смъртоносния
Коментари Харесай

Покъртителни разкази на очевидци за трагедията в Париж

Очевидци на взрива във Франция разкриват ужасяващи подробности за смъртоносния инцидент. Те разказват, че от ударната вълна прозорците на съседните сгради са били разбити, а паркираните наоколо коли се преобърнали.

Участници в спасителната акция разказват, че не са могли да потушат огъня в продължение на дълго време.



Хора, които са се намирали наблизо, споделят и за ужаса, който са преживели.



" Чух силен взрив и почувствах как сякаш нещо ме притиска, успях само да се свия и да закрия главата си с ръце ", споделя един от ранените.

За транспортиране на пострадалите са били задействани няколко хеликоптера на Службата по гражданска безопасност.



Медиите във Франция препредават и други разкази на очевидци:

" Спах и ме събуди взривната вълна. Всички прозорци в апартамента се разбиха, отворените врати просто излязоха от пантите, за да мога да изляза от стаята, трябваше да ги разбивам. Децата бяха в паника, плачеха и не можеха да се доберат навън ", разказва Клер Салавюар, която живее точно до взривената пекарна.



" Всички прозорци бяха разбити, видях как колите се преобръщат, беше нещо страшно ", описва преживяванията си друг очевидец.
Туристка, която в момента на взрива се намирала в хотел отсреща, също разказва за случилото се:

" Спяхме и се събудихме от това, че сградата започна да се тресе. Чухме как се разбиват стъкла. Погледнахме през прозореца и видяхме как сградата отсреща гори. 15 минути след взрива дойде полицай и каза, че трябва да се евакуираме. "

Газовата експлозия на улица Тревизо в Париж в събота отне живота на двама души. Това съобщи френският вътрешен министър Кристоф Кастанер, чието изказване бе излъчено по телевизионния канал BFM.

Video showing the aftermath of the explosion at a bakery in #Paris pic.twitter.com/NlVtj6AfzI
— Charlotte Dubenskij (@CDubenskij_RT) 12 януари 2019 г.
" В резултат на трагичната експлозия има най-малко двама души. 10 души са в критично състояние, един от тях е пожарникар ", е съобщил министърът. Той е пристигнал на местопроизшествието за втори път през този ден. Кастанер поясни, че няма опасност за живота на другите пострадали.



" Общо 37 души са в относително тежко състояние ", каза министърът. Той отбеляза смелостта на пожарникарите, които „ са успели да спасят другарите си, които са били под развалините на сградата в продължение на час и половина “.



" В същото време те рискуваха собствения си живот ", отбеляза министърът. Кастанер каза, че всички евакуирани жители на квартала са получили временно жилище. Според него " работата на мястото на експлозията ще продължи още 24 часа ". По-специално, заедно с общинските служби ще бъде извършена оценка на състоянието на засегнатата сграда, както и на съседните къщи. Според прокурора на Париж, Реми Ейтз, започнатото разследване " разглежда всички възможни версии за случилото се ". Ейтз е потвърдил, че на този етап изглежда, че експлозията е причинена от изтичане на газ.

Превод и редакция БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР