Очевидно има атака срещу Русия в момента и трябва да

...
Очевидно има атака срещу Русия в момента и трябва да
Коментари Харесай

Ген. Чобанов за отравянето на Гебрев: Кокошкарска история

Очевидно има атака срещу Русия в момента и трябва да се извадят колкото се може повече аргументи за руско вмешателство, изказа мнение пред БНР ген. Иван Чобанов – бивш директор на Национална служба „ Сигурност “, относно случая „ Гебрев “.

Той подчерта, че първоначалната информация по темата е от английски разследващ сайт, след което тя е била разпространена и в други медии, а оттам е започнала и кампания, в която се намесва България. „ Не случайно този случай съвпадна с обвиненията за хибридни атаки, за вмешателство в избори и ред други неща “, добави ген. Чобанов в интервю за предаването „ 12+3 “. Запитан дали има сходство между случая „ Скрипал “ и този с българския бизнесмен Емилиян Гебрев, експертът отговори: „ Сходство има в политическото говорене и в пропагандния смисъл. Сходството, което излиза на повърхността като явление, е, че като опорни точки се повтаря Скрипал, Гебрев, руски служби, отрови и т.н. Това остава и в масовото съзнание и това е целта – да се говори, да се говори, а каква е истината – едва ли ще излезе някога “. Според него на този етап българските служби са си свършили работата. „ Не винаги в оперативната работа може да излезе цялата истина “, каза ген.

Чобанов. Той бе категоричен, че службите ни имат ресурса да противодействат, ако има нещо конкретно. Сегашният случай с Гебрев обаче е твърде неясен. Според него е несериозна версията Русия да е пратила агенти в България, за да отрови Гебрев: „ Кокошкарска е цялата история, не стои сериозно.... Убеден съм, че службите работят и по версии източникът да е в България. От тук трябва да се търсят нещата, не толкова външна намеса. Всеки случай, колкото и да е маловажен – ако има начин да се разиграе в голямата политика, той се разиграва. Както е в случая – всеки го разиграва за неговите цели и интереси и в зависимост от това кой му плаща “
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР