Очаква се до дни гръцкият премиер Кириакос Мицотакис да обяви

...
Очаква се до дни гръцкият премиер Кириакос Мицотакис да обяви
Коментари Харесай

Очаква се пълна карантина за Солун, Янина и Кастория в Гърция

Очаква се до дни гръцкият премиер Кириакос Мицотакис да обяви пълна карантина в няколко области в Северна Гърция след рекорд от 667 потвърдени положителни случаи за ден. Повечето заразени са студенти, които не спазват мерките за дистанция, отбелязва БНР. Солун, Янина и Кастория са следващите области, които се очаква до края на седмицата да бъдат поставени под карантина.

Префектът на област Солун Дзиздикостас в изявление днес предупреди, че се увеличава броят на заразените, като повече от половината са млади хора- студенти и работещи в кафенета и барове.

При тях е почти невъзможно да се установят контактите, което предполага силна епидемологична активност, коментират експерти.

" Вървим към локдаун ", заяви префектът. Въпреки че още не е наложена мярката - задължително носене на маски навън, повечето хора вече излизат с предпазни маски в рисковите райони.

Област Атика също втора седмица е с високи показатели. Властите извършват постоянни проверки за спазване на мерките в цялата страна. Налагат стотици глоби всеки ден. Медиите информират за много случаи на заразени след студентски събирания и семейни тържества. Днес повече от половината участници в семеен празник в Кавала са с положителни проби след. Висшите учебни заведения преминаха на дистанционно обучение.

Засега под 1% са затворените училища, информира просветното министерство на Гърция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13580  Заразен с COVID-19 e в тежко положение в болничното заведение в Дупница Заразен с COVID-19 e в тежко положение в болничното заведение в Дупница  Извършена е цялостна стерилизация на постройката на Община Опака Извършена е цялостна стерилизация на постройката на Община Опака  Премиерът с забавен коментар за маските и ковид

Премиерът с забавен коментар за маските и ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР