Очаквам тези, които се ваксинират да не се разболеят и

...
Очаквам тези, които се ваксинират да не се разболеят и
Коментари Харесай

Пулмолог: Само ваксината ще ни помогне да изградим групов имунитет

Очаквам тези, които се ваксинират да не се разболеят и да не получат усложнения, ако са били болни. Очаквам социалната изолация да бъде отпусната, а мерките премахнати. Само ваксината ще ни помогне да изградим групов имунитет. Това заяви пулмологът Александър Симидчиев в предаването „ Референдум “ по БНТ.

„ Руската ваксина беше първата, но тя не мина през европейската регулация. Ако си подадат документите и отговарят на нужните условия, не виждам проблем да бъде одобрена “, обясни той.



„ Притеснението за ваксините идва от неинформираността. Ваксината представлява плана за ключа, който влиза в нашата клетка и създава имунитета. Когато ключът на вируса атакува организма ни, той не може да влезе “, разясни пулмоплогът.

На въпрос дали ваксината дава същия имунитет, както при преболедувалите, д-р Симидчиев заяви: „ Самият факт, че при преболедуване броят на заболелите отново е много малък, показва, че развиваме траен имунитет.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16458  " Пфайзер ": Бързината при създаване на имунизацията не е в ущърб на сигурността  Швейцария е резервирала спомагателни 3 млн. дози ваксина против ковид Швейцария е резервирала спомагателни 3 млн. дози ваксина против ковид  Саксония ще вкарва нови ограничавания поради увеличение на случаите на болест с ковид Саксония ще вкарва нови ограничавания поради увеличение на случаите на болест с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР