От 15 юли в Норвегия влизат в сила облекчения в

...
От 15 юли в Норвегия влизат в сила облекчения в
Коментари Харесай

Норвегия въведе облекчения за пътуванията, но не и за България

От 15 юли в Норвегия влизат в сила облекчения в режима за пътуване до страната, които обаче не се отнасят за България, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР).
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10386
Според новите правила жителите на 25 страни-членки на Европейския съюз и Шенгенското споразумение, които попадат в списъка с т.нар. „ зелени страни “, могат да пътуват до Норвегия, без да им бъдат налагани допълнителни ограничения. Страните в този списък отговарят на критериите на норвежкия Институт за обществено здраве за контрол на разпространението на коронавирусната инфекция.

България попада сред държавите от зоната на Европейското икономическо пространство и Шенгенското пространство, до които норвежкото Министерство на външните работи все още съветва да не се пътува и които са поставени в т.нар. „ червен списък “.

Всички, влизащи на територията на Норвегия от държави от „ червения списък “, се поставят под домашна карантина за 10 дни.

Финландия съобщи за 12 нови случая на COVID-19, Норвегия - за 9

Влизане на територията на Норвегия се допуска за следните категории български граждани: постоянно пребиваващи в страната; които имат регистриран договор за работа с норвежки работодател; които са самонаети, имат бизнес или планират да открият собствен бизнес в страната; които притежават недвижим имот в Норвегия; роднини на постоянно пребиваващи в Норвегия, когато посещават:
• съпруг/съпруга
• партньор с доказано съжителство от поне две години или с общи деца
• родители
• баби и дядовци
• деца и внуци от всички възрасти
• братя и сестри, само ако пътуващият е на възраст под 18 години
• годеници, ако планирате да сключите брак след влизане в Норвегия.

При нужда от съдействие българските граждани в Норвегия могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, както и на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected].

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10386  413 новозаразени и 17 умряли от COVID-19 за денонощие в Румъния 413 новозаразени и 17 умряли от COVID-19 за денонощие в Румъния  COVID-19 и в президентската институция COVID-19 и в президентската институция  18-годишен е новият случай на COVID-19 в Хасковско 18-годишен е новият случай на COVID-19 в Хасковско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР