От полунощ във всички 81 окръга на Турция влезе в

...
От полунощ във всички 81 окръга на Турция влезе в
Коментари Харесай

Четиридневен полицейски час в Турция заради Рамазан байрам

От полунощ във всички 81 окръга на Турция влезе в сила четиридневен полицейски час с цел възпиране на разпространението на епидемията от коронавируса, съобщава Анадолската агенция.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8421
Досега турските власти обявяваха полицейски час в края на седмицата в големите градове, но този път забраната за излизане ще важи за цялата страна и ще обхване и трите дните на започващия утре празник Рамазан байрам, който бележи края на свещения за мюсюлманите месец на пост.

Магазини за хранителни стоки, за плодове и зеленчуци и месарници ще могат да работят днес от 10 до 17 часа, като гражданите /с изключение на тези над 65 години и под 20 години/ ще могат да пазаруват при нужда от най-близките до дома им магазини. Магазините за храни ще правят също доставки по домовете. През следващите три дни обаче магазините за храни няма да работят. Хлебопекарните ще работят през четирите дни на полицейския час, предава БТА.

Турските здравните експерти предупредиха, че тази година хората трябва да се откажат от някои традиционни ритуали за празника Рамазан Байрам като гостувания и целуване от младите на ръка на възрастните. Те препоръчаха пожеланията за празника да се отправят чрез дигитални средства.

Дирекцията по религиозните въпроси обяви, че на 24 май в джамиите няма да се отслужват колектвни празнични молитви.

Мюсюлманите празнуват Рамазан Байрам

Полицейски час в края на седмицата бе наложен за първи път на 11 и 12 април в големите градове в Турция.

Турция привлича туристи чрез общи пакети с България и Гърция

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8421  Европейската комисия стартира да заседава Европейската комисия стартира да заседава " онлайн "  Акция в Пловдив на полиция и БАБХ. Две заведения са затворени Акция в Пловдив на полиция и БАБХ. Две заведения са затворени  Франция дава отговор реципрочно на Англия поради наложената 14-дневна карантина Франция дава отговор реципрочно на Англия поради наложената 14-дневна карантина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР