Отново ще призова партиите да подкрепят актуализацията на бюджета. Това

...
Отново ще призова партиите да подкрепят актуализацията на бюджета. Това
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Не е моментът за безусловен базов доход

Отново ще призова партиите да подкрепят актуализацията на бюджета. Това каза от парламентарната трибуна министърът на финансите Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва, предаде репортер на Novini.bg.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4386
Основната разлика между позициите на правителството и на част от народните представители е дълбочината на основните мерки, които се предприемат – най-вече отношенито към самоосигурените лица и въвеждането на безусловен базов доход. В икономическата доктрина отдавна се говори за безусловен доход. Днес подкрепям по-скоро тезата, че сме в началото на непредвидима криза и моментът за подобен социален експеримент по-скоро не е дошъл. Можем ли с аргументите, че някои хора са загубили дохода си и не са участвали в социалната система много лесно да разхвърляме едни пари, заяви той.

Българинът вече не се сравнява с държави от нашата черга, а гледаме към държави като САЩ и Швейцария. Това говори много за духовната конвергенция на българина. За съжаление, финансовите реалности не са точно такива. Не съм сигурен дали с лека ръка да разпределяме обществения ресурс във времето, посочи Горанов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4386  17 жителите на община Дупница са под карантина 17 жителите на община Дупница са под карантина  Германия приготвя лист от ограничения, с цел да се върне след 19 април към естествения живот Германия приготвя лист от ограничения, с цел да се върне след 19 април към естествения живот  Двама избягаха от карантината си в Пловдив Двама избягаха от карантината си в Пловдив
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР