От медициснка гледна точка се справихме добре с вируса. Като

...
От медициснка гледна точка се справихме добре с вируса. Като
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Няма доказан случай дете да предаде вируса на друго дете, пускайте ги на градини и ясли

От медициснка гледна точка се справихме добре с вируса. Като общество обаче, според мен не се справихме успешно. Мога да дам пример - имаше млади хора, които не са сред рисковите групи, развиха параноичен страх и не излизаха на улицата. И точно обратното, най-рисковата група, възрастните хора, не спряха да излизат по улиците.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8406
Това каза в предаването " Тази събота " по БТВ доц. Андрей Чорбанов от Лаборатория по експериментална имунология към БАН. " Вирусът не живее извън нас. Той се предава при много личен и интимен контакт.

Всички изследвания показват, че вирусът няма как да се предаде чрез дрехи, повърхности, пейки, седалки. Ако имах малко дете, без никакъв проблем щях да го пусна на детска градина. Няма доказан случай на предаване на вируса от дете на дете. Всички доказани случаи на позитивни деца са станали след предаване на вируса от възрастен човек.

В света се доказа, че този вирус засяга възрастните хора. В Западна Европа починаха най-много по домове за възрастни хора, които в България не са толкова разпространени ", каза още той.

" Всеки, който е имал контакт с болен човек, е изградил имунитет. Това със сигурност не е свързано с антителата. Това, че човек има антитела срещу коронавируса не означава, че е защитен. Какти това, че няма антитела не означава, че е застрашен. Да ходя на ресторант също никога не ме е било страх. Няма как да се заразите, освен ако нямате много интимен контакт със сервитьора ", добави доц. Чорбанов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8406  Нови 36 случая на COVID-19 у нас. Излекувани са 39 души

Нови 36 случая на COVID-19 у нас. Излекувани са 39 души  Проф. Аргирова: Коронавирусът отслабва Проф. Аргирова: Коронавирусът отслабва  В Тайван ще тестват върху хора синтетична пептидна ваксина против COVID-19 В Тайван ще тестват върху хора синтетична пептидна ваксина против COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР