От болницата в Бургас отправиха призив преболедувалите COVID-19 да дарят

...
От болницата в Бургас отправиха призив преболедувалите COVID-19 да дарят
Коментари Харесай

Болницата в Бургас отправи призив към преболедувалите COVID-19: Дарете кръв!

От болницата в Бургас отправиха призив преболедувалите COVID-19 да дарят кръв. Тя ще се изпраща в Стара Загора, където ще се преработва за създаване на плазма.

Най-голямата по територия област в страната няма кръвен център, а близки на болни се налага да пътуват до София за плазма. С решението да се взема кръв на място, която да се преработва, ще се съкрати значително времето за транспорт и разходите за пациентите.



При даряването на кръв няма да се правят предварителни изследвания. Единственото условие е от положителния PCR тест да са минали 40 дни.

„ Може да се връща при нас до ден-два. Ако е необходима спешност, може да се върне същия ден, но в късните вечерни часове. В момента ситуацията е: лекуващият лекар желае, ние се обръщаме към Варна, София или Пловдив и ако те има това депо, те ни дават. Ние нямаме нищо, което в момента да дадем “, обясни пред БТВ д-р Людмила Желязкова, началник на Отделението по трансфузионна хематология в УМБАЛ-Бургас.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15775  Хърватия записва нов връх от 4009 случая на ковид Хърватия записва нов връх от 4009 случая на ковид  Джо Байдън приканва американците да си останат вкъщи за Деня на благодарността Джо Байдън приканва американците да си останат вкъщи за Деня на благодарността  Британският здравен министър разгласи ограничавания на три равнища за Англия Британският здравен министър разгласи ограничавания на три равнища за Англия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР