От Регионалното управление на образованието в София-град отправиха запитване към

...
От Регионалното управление на образованието в София-град отправиха запитване към
Коментари Харесай

Училищата трябва да попълнят справка за готовността на оформяне на годишните оценки на учениците в 12-и клас

От Регионалното управление на образованието в София-град отправиха запитване към директорите на столичните училища, осъществяващи обучение на ученици в 12-и клас.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6833
Във връзка с приключването на учебната година при условията на извънредно положение е необходимо в срок до 15.00 часа на 4 май, понеделник, да бъде попълнена справка за готовността на училищата за оформянето на годишните оценки на учениците, обучавани в 12-и клас.

Заради извънредното положение и завършването на учебната година с дистанционно обучение Министерството на образованието и науката ще предложи на парламента през тази година да отпаднат националните външни оценявания в четвърти клас и в десети клас, тъй като те са предвидени по закон, каза в телевизионно интервю министър Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.

Красимир Вълчев обяви кога ще са матурите

През тази година за първи път трябва да има и национално външно оценяване в десети клас, което е записано в новия Закон за предучилищното и училищното образование.

МОН предвижда " физически " в училищата да се явят през юни само седмокласниците на националното външно оценяване и учениците от 12-и клас на държавните зрелостни изпити.

През следващата седмица ще бъде обявено на кои дати ще е външното оценяване в седми клас и матурите в 12-и клас, както и какъв учебен материал ще бъде включен в тези изпити за двата класа.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6833  Вижте по какъв начин в Португалия ще рестартират стопанската система и на какъв брой стадия Вижте по какъв начин в Португалия ще рестартират стопанската система и на какъв брой стадия  Болен от COVID-19 избяга от болничното заведение във Враца Болен от COVID-19 избяга от болничното заведение във Враца  От 7 май на публичните места в Норвегия се позволява събиране на до 50 души От 7 май на публичните места в Норвегия се позволява събиране на до 50 души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР