Островите не са нещо, което свързваме с пустинната земя на

...
Островите не са нещо, което свързваме с пустинната земя на
Коментари Харесай

Дестинация Иран: Невероятни острови, за които не сте чували

Островите не са нещо, което свързваме с пустинната земя на Иран. Но в тази огромна и красива страна има по малко от всичко.

Островите на Персийския залив са дом на множество географски чудеса, леснодостъпни са и са евтини за посещение. И не на последно място – времето е страхотно. И все пак много хора дори не знаят, че съществуват.

Хиляди прииждат към тайнствена пещера и древно светилище до Кюстендил и чакат да им се случи най-голямото чудо
След кратко пътуване с ферибот, на юг от Иран се намират островите Кешм и Хормуз. Първият наскоро бе обявен за зона без визи за всички страни, което означава, че всеки може да го посети, благодарение на ежедневните полети от Дубай.
Ето още няколко неразкрити съкровища:
Каньона Chakooh, остров Кешм
Това творение на природата е един от скритите скъпоценни камъни на Иран. Цветовете и образуванията в скалите, създадени чрез вятър, вода и ерозия, рисуват сюрреалистична сцена.

Водни кладенци, изкопани в камъка, са били използвани от местните овчари като метод за съхраняване на дъждовната вода през дългите сухи лета.
Двор за строителство на кораби, остров Кешм

Навсякъде около пристанищата на Южен Иран можете да видите красивите дървени кораби, които се използват предимно за транспортиране на стоки.

От Аристотел Онасис до Екатерина Риболовлева – приказната история на остров Скорпиос

На остров Кешм можете да видите къде се случва цялото действие в корабостроителния двор. (Въпреки че " действие " може да е малко силна дума, тъй като един от тези кораби отнема три години, за да бъде завършен).
Планината на дъгата, остров Хормуз

Остров Хормуз е наречен още и Островът на дъгата заради невероятните цветове на пясъка и скалите, които се виждат навсякъде. Изживяването от вида на толкова много нюасни е невероятно и не може да се опише.

СПА не е само плацикане! Това е цяла вселена от удоволствия, а България е ударила джакпота
Вятърните кули на селището Лафт, остров Кешм

Вятърните кули са били традиционен метод за охлаждане на къщите в пустинните градове на Иран. Високите, сложни структури се възвишават над калните покриви на града, улавят въздуха и го вкарват в къщата.

Вятърни кули е имало във всяко село на острова, но Лафт сега е единственото място, където могат да се видят.
Португалският замък, остров Хормуз
Построен е през 1500-те години по времето на португалската колонизация в залива от яркочервения пясък, открит на острова. Покривът е сринат, но външните стени все още стоят и посетителите могат да влязат вътре, за да го разгледат.

Архитектурата му не е нещо забележително, но е интересно да се види европейското влияние върху историята на Иран.
Плажът с червения пясък, остров Хормуз

Плажовете на острова са страхотни места за разхлаждане, наслаждавайки се на залеза и дори за къмпинг за нощта. Всеки плаж има свое специално качество, но един от най-впечатляващите е този, заобиколен от тъмночервен пясък.

Пурпурната пътека, водеща към плажа, е в невероятен цвят и си заслужава гледката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР