Основателят на Microsoft Corp. милиардерът Бил Гейтс заяви в четвъртък,

...
Основателят на Microsoft Corp. милиардерът Бил Гейтс заяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Спешна задача на човеството е създаването на широк имунитет за COVID-19

Основателят на Microsoft Corp. милиардерът Бил Гейтс заяви в четвъртък, че за да се завърне светът към начина на живот от преди пандемията от коронавирус, трябва да се намери лекарство с поне 95% ефективност за спиране на инфекцията, което обаче е е малко вероятно да стане в близко бъдеще, или трябва да се разработи ваксина, предаде БНР.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6838
" Човечеството никога не е имало по-неотложна задача от създаването на широк имунитет за коронавирус ", заяви Гейтс в Туитър и в свой блог пост.

Рекорден спад на заразените с COVID-19 в Италия

" Реално, ако искаме да се върнем към нормалността, трябва да разработим безопасна и ефективна ваксина. Трябва да направим милиарди дози, трябва да ги разпространим във всяка част на света и трябва всичко това да се случи възможно най-бързо ", предупреждава той.

Той посочи, че процесът на развитие на коронавирусна ваксина може да продължи 18 месеца, но подчерта, че това ще бъде най-краткият период, в който учените някога са създали ваксина, тъй като досегашният рекорд е пет години.

" Това ще изисква глобални усилия за сътрудничество, каквито светът никога не е виждал. Но знам, че ще го направим. Просто няма алтернатива ", каза Гейтс, визирайки необходимостта от създаването на ваксина.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6838  Властите в Чехия декларират, че разпространяването на ковид е овладяно Властите в Чехия декларират, че разпространяването на ковид е овладяно  289 умряли от COVID-19 във Франция за последното денонощие 289 умряли от COVID-19 във Франция за последното денонощие  Ветеранът Том Мур бе награден със специфичен орден от СЗО Ветеранът Том Мур бе награден със специфичен орден от СЗО
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР