Освен да обслужват пътниците, стюардесите имат и един куп други

Освен да обслужват пътниците, стюардесите имат и един куп други ...

Знаете ли, че стюардесите трябва да спазват тези правила?.Освен да обслужват пътниците, стюардесите имат и един куп други задължения, когато са на смяна.

А и редица странни правила, които трябва да спазват:

Не могат да използват медикаменти на борда

Съгласно закона, всички основни полети трябва да имат медицински комплект с оборудване, като средства за реанимация и спринцовки, но стюардесите не могат да ги използват, защото не са обучени медицински. Те трябва да изчакат указания от лекар на борда.

Не трябва да бъдат твърде високи или ниски

Тъй като членовете на екипажа трябва да помагат на пътниците с багажа и да достигат багажното отделение, повечето авиокомпании имат изисквания за височина. На югозапад, например, ръстът на кабинния екипаж трябва да бъде между 157 и 170 см.

Най-необикновената граница на света! Тя е между Русия и САЩ и най-близкото разстояние между двете суперсили е 3 800 метра

Трябва да контролират теглото си

Височината не е единствената физическа характеристика, която авиокомпанията изиска от своите служители. Някои от тях държат теглото да бъде "пропорционално на височината", а American Airlines казва, че тежестта на членовете на екипажа трябва да "позволи безопасна експлоатация на самолета".

Идеята е, че екипажът трябва да може да маневрира бързо и без да пречи на пътниците по време на извънредна ситуация.

Не могат да имат видими татуировки

Докато политиките се различават от компания в компания, повечето не позволяват видими татуировки, а това включва дори такива, които са покрити с грим или лепенка.

Те не винаги ще вземат бакшиш

Обслужващите полета са тези, които се грижат за комфорта ви по време на борда, но повечето компании не позволяват да получават бакшиш. Фирмените политики се различават, но някои имат право само да вземат пари, ако пътникът настоява, докато други могат да приемат само подаръчни карти. 

Известна блогърка: Вярвате, или не... Най-доброто пътешествие в живота ми беше в Узбекистан!

Не могат да прекаляват с грима

Гримът е част от униформата на стюардесата, но той не трябва да бъде твърде екстравагантен или крещящ. Повечето авиокомпании се придържат към по-консервативен стил и имат изисквания за определени цветове.

Те не могат да пият, докато са с униформа

Дори полетът да е приключил и те да са на земята, стюардите не могат да употребяват алкохол, докато са с униформата си.

Мъжете не могат да носят брада

Някои авиокомпании имат строги изисквания за лицевото окосмяване на мъжете. Те са задължени да поддържат определена дължина и да следват строг стил, без право на фриволности.

Трябва да бъдат добри плувци

При необходимост от спешно кацане във водата, пътниците ще се радват да знаят, че служителите в самолета преминават строги тестове по плуване. British Airways, например, наемат за членове на екипажа само хора, които могат да плуват на 50 метра, след това да се задържат във водата с трамбовка за три минути, а освен да докажат, че могат да помагат на други хора във водата.

Източник: profit.bg

Източник: blitz.bg