Окръжният съд в Пловдив за пореден път не даде ход

...
Окръжният съд в Пловдив за пореден път не даде ход
Коментари Харесай

Отново саботираха делото на Дон Портокал! Ето как

Окръжният съд в Пловдив за пореден път не даде ход на делото срещу скандалния бизнесмен Сотир Янков, жена му Елена, дъщеря му Мария и още 11 обвиняеми. Срещу тях се води процес за големи данъчни афери и измами с ДДС в размер на 5.5 млн. лева. Те бяха спипани от органите на реда през 2012 г., пише " Марица ".

Основната причина разпоредителното заседание по делото да бъде отложено за март е, че Томислав Томов, който също е част от екипа на подсъдимите, не дойде в съдебната зала. Адвокат Радка Кръстева, която го представлява пред магистратите съобщи, че последно го е чувала преди два месеца. Тя допълни, че Томов нямал дом или работа – последно бил заминал за Англия и може би пак е извън страната, но бил дал съгласие делото да се гледа в негово отсъствие.

Оказа се, че тази „ хватка “ не може да бъде приложена в наказателното право, а само в гражданското. Поради тази причина Томислав ще бъде издирван от органите на реда на известните му по делото адреси. Ще бъдат разпитани близките му – дали знаят къде се намира той в момента. Магистратите изискаха и справки дали е напускал страната.

Друг от подсъдимите – Иво Илиев пък поиска да му бъде назначен служебен адвокат - към момента нямал защитник, тъй като не можел да заплати хонорар за упълномощен такъв. На въпроса защо не е съобщил това предварително на съда, той отговори, че не е запознат с процедурите.
Предстои назначаването на адвокат за подсъдимия Илиев. Процесът беше отложен за края на март, за да може новият защитник да се запознае с материалите по делото, които са събрани в няколко огромни тома.

Съдът настоя за избор на резервни дати за заседанията, тъй като голяма част от присъстващите в залата пътуват до съда в Пловдив. Адвокат Ина Лулчева, която представлява Сотир Янков, се пошегува, че не е нужно да се запазват дати за толкова месеци напред, и намекна, че магистратите можело да уважат искането им за прекратяване на производството.

Предстои нов опит за старт на процеса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР