Около 2000 души се събраха днес на централния берлински площад

...
Около 2000 души се събраха днес на централния берлински площад
Коментари Харесай

Около 2000 души протестираха в Берлин срещу противоепидемичните мерки

Около 2000 души се събраха днес на централния берлински площад " Александерплац ", за да протестират срещу ограниченията, наложени заради епидемията от коронавируса, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Полицията заяви в Туитър, че като цяло участниците в протеста не са спазвали дистанция, нито са покривали носа и устата си, каквито са изискванията и каквито са били условията за разрешаване на днешната проява.

Един от поводите за организиране на протеста бе и насрочената за днес в Берлин Световна здравна среща на високо равнище. Тя трябваше да се състои в център " Космос " на съседната улица " Карл Маркс ". Но поради увеличаващия се броя заразени с коронавирус в Германия събитието, в което участват и представители на института по заразни болести " Роберт Кох ", се провежда онлайн. Въпреки това протестиращите стигнаха до сградата на центъра, пред която имаше полицейски кордон.

Демонстрантите скандираха " Ние сме тук, ние сме шумни, защото вие ни откраднахте свободата " и " Ние сме народът ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13798  Говорителите на президента и премиера на Италия се заразиха с ковид Говорителите на президента и премиера на Италия се заразиха с ковид  Подпалвачи нападнаха постройка на института Подпалвачи нападнаха постройка на института " Роберт Кох "  Проф. Балтов: Радев би трябвало да е под карантина  Проф. Балтов: Радев би трябвало да е под карантина 
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР