Около 16 000 души могат да починат в резултат на

...
Около 16 000 души могат да починат в резултат на
Коментари Харесай

Андрю Куомо: 16 000 души могат да починат от COVID-19 в Ню Йорк

Около 16 000 души могат да починат в резултат на коронавируса само в Ню Йорк, каза губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3679
Куомо предупреди и другите части на страната да се вгледат внимателно в онова, което се случва в Ню Йорк.

В Ню Йорк регистрираха първи случай на лице под 18 години, починало от COVID-19

" Погледнете ни днес и вижте себе си утре ", каза той.

Броят на починалите заразени в Ню Йорк достигна 1941, което е почти половината от починалите в цялата страна. В щата има най-малко 83 712 потвърдени случая на зараза и те ще се увеличават, посочи Куомо. Пикът на местната епидемия може да се очаква в края на април, прогнозира той. Тогава Ню Йорк ще се нуждае от 110 000 болнични легла и от 37 000 апарата за обдишване, а федералното правителство е пратило едва 4000 такива.

Куомо обяви, че детските площадки в град Ню Йорк се затварят като част от мерките за социална дистанция. " Кой още трябва да умре, за да разберете, че имате отговорност? ", попита Куомо.

Той призна, че е притеснен за брат си Крис Куомо, който е водещ в Си Ен Ен и е дал положителен резултат на теста за коронавируса. " Не можах да предпазя брат си. Всеки може да пипне тази болест ", заяви силно развълнуваният Куомо.

В САЩ починалите от новия коронавирус са 4476 към днешна дата, което е почти двойно в сравнение със събота, според данни на университета Джонс Хопкинс. В САЩ има и 203 608 случая на зараза, с което те водят сред страните в света.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3679  509 нови смъртни случая на инфектирани с новия ковид във Франция 509 нови смъртни случая на инфектирани с новия ковид във Франция  СЗО изрази безпокойствие от ескалацията на смъртните случаи на инфектирани с COVID-19 СЗО изрази безпокойствие от ескалацията на смъртните случаи на инфектирани с COVID-19  Коронавирусът лиши живота на международен водещ вирусолог Коронавирусът лиши живота на международен водещ вирусолог
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР