Около 110 000 души са се записали за ваксиниране против

...
Около 110 000 души са се записали за ваксиниране против
Коментари Харесай

Около 110 000 души са се записали за ваксиниране срещу COVID-19 в Сърбия за два дни

Около 110 000 души са се записали за ваксиниране против коронавирус в Сърбия през първите два дни от началото на работата на специализирания сайт, съобщи сръбската телевизия РТС.

Половината от записалите се граждани са от Белград, а 30 процента са написали, че искат да се имунизират с която и да е ваксина.

Попълва се елементарен формуляр, в който освен личните данни може да се напише и предпочитание с коя от одобрените ваксини гражданинът иска да се ваксинира.

В Сърбия за употреба са разрешени пет ваксини - американските на Пфайзер/Бионтех и Модерна, британската на Оксфорд/АстраЗенека, руската Спутник V и китайската Синовак.

За онези, които не могат да се запишат по електронен път, от утре ще бъде отворен кол център.

Очаква се хората на възраст над 75 години да бъдат повикани до края на седмицата, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18224  Ускоряват оценката на имунизацията COVID-19 на AstraZeneca Ускоряват оценката на имунизацията COVID-19 на AstraZeneca  Нов тест мери имунитета против SARS – COV-2 преди и след слагането на имунизацията Нов тест мери имунитета против SARS – COV-2 преди и след слагането на имунизацията  102-годишна баба пребори COVID-19 в Турция 102-годишна баба пребори COVID-19 в Турция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР