Огромни плъхове хвърлиха в ужас жители на градче в Северна

...
Огромни плъхове хвърлиха в ужас жители на градче в Северна
Коментари Харесай

Напаст! Огромни плъхове изправиха на нокти жителите на градче в Северна Италия! Търчат като подивели, нападат се взаимно и...

Огромни плъхове хвърлиха в ужас жители на градче в Северна Италия. Местните споделят, че подобно нещо може да се види само във филм на ужасите: стотици подивели гризачи, които тичат през нощта по шосето и не се страхуват нито от автомобилите, нито от фаровете им.

Ужасяващата картина може да се види както в малкото италианско градче Гатолино, така и по пътищата край него. Местните хора са нарекли плъховете бесни, защото животните се държали неадекватно. Това, че тичали по пътищата и не се страхували от автомобилите, далеч не била единствената им странност. Животните се нападали едно друго и се самоизяждали.

„ В живота си не съм виждал нещо подобно, дори не съм чувал за такова нещо – нито от родителите си, нито от някой друг човек – че плъховете могат да се държат толкова странно и ужасно. Това е не само удивително, но и неприятно и много опасно. Всички са наясно колко умни и хитри са тези същества, затова с основание може да се каже, че ситуацията в града е критична”, казва местен жител.


Властите са създали оперативна група за борба с бесните животни. В нея влизат полицаи, санитарни лекари, военни и пожарникари. „ С решаването на проблема се занимават професионалисти. И ако лекарите установят, че усложняващата се ситуация е опасна от гледна точка на разпространение на някакви зарази, полиция и пожарникарите ще локализират масовата поява на плъховете по улиците и пътищата, за да не създават опасност за пешеходците и колите”, коментира служител от местната администрация.


„ От няколко дни наблюдавам тези странни плъхове. Те се държат много необикновено, без страх излизат на пътя, запазвайки острия си ум и съобразителност, дори взимат предвид пътните знаци. И в същото време се хвърлят под гумите на колите и се хапят. Поведението им не може да бъде обяснено по никакъв начин. Хората се притесняват, защото предполагат, че плъховете са заразени с бяс, но към момента съмненията им не са потвърдени от санитарните служби. А може би плъховете предчувстват приближаването на някаква катастрофа”, коментира пред местните медии служител на един от баровете в градчето.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР