Ограничителните мерки, въведени в големите градове в Европа заради новия

...
Ограничителните мерки, въведени в големите градове в Европа заради новия
Коментари Харесай

Намалява замърсяването на въздуха в големите европейски градове

Ограничителните мерки, въведени в големите градове в Европа заради новия коронавирус, са довели до по-ниски нива на замърсяване на въздуха, предаде Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3153
Градове като Брюксел, Париж, Мадрид, Милано и Франкфурт регистрират намаляване на средните нива на азотен диоксид в периода 5-25 март в сравнение със същия период на миналата година, показват данни от сателита Сентинел-5.

Този период съвпада с ограничителните мерки, които бяха въведени в много европейски страни и доведоха до намаляване на трафика - най-големият източник на азотен диоксид, както и до спад в производството на предприятия, излъчващи емисии с парников ефект.

Заради коронавируса над Италия намаляха емисиите на азотен диоксид

Данните на Европейската агенция по околна среда показват подобна тенденция за периода 16-22 март, отбелязва БТА. В Мадрид средните нива на азотен диоксид са намалели с 56% от седмица до седмица, след като испанското правителство забрани несъществените пътувания на 14 март.

Китай също регистрира намаляване на замърсяването с азотен диоксид през февруари, когато правителството наложи драконовски мерки в борбата с COVID-19.

В някои райони на Полша обаче нивата на азотен диоксид остават относително високи през март, вероятно заради преобладаващото използване на въглища за отопление.

Замърсяването на въздуха отнема преждевременно около 400 000 живота всяка година, сочат данните на Европейската агенция за околна среда.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3153  Местните поданици в Ухан считат, че COVID-19 е лишил живота на 42 000 души Местните поданици в Ухан считат, че COVID-19 е лишил живота на 42 000 души  Руското държавно управление ще поддържа най-пострадалите браншове от ковид Руското държавно управление ще поддържа най-пострадалите браншове от ковид  Сърбия възнамерява да влага пет милиарда евро за справяне с COVID-19 Сърбия възнамерява да влага пет милиарда евро за справяне с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР