Обявеният за покойник Милчо Митов, чиято потресаваща история пресъздадоха медиите,

...
Обявеният за покойник Милчо Митов, чиято потресаваща история пресъздадоха медиите,
Коментари Харесай

Милчо, който възкръсна от мъртвите, вече има лична карта и ще търси възмездие

Обявеният за покойник Милчо Митов, чиято потресаваща история пресъздадоха медиите, направи още една крачка към възкресяването си. 64-годишният мъж има лична карта и след пет години отново е пълноправен гражданин.

Той вече може да се похвали и с няколко предложения за работа. След серията репортажи Митов има и дом. Подслони го 20-годишният плевенчанин Юри Бисеров, а добри хора му предплатиха наема. Получи и съпричастност в социалните мрежи от цялата страна, съобщава " Трафик ".

Милчо обаче не може да прости на роднините си, че са го обявили за мъртъв. Сега може да потърси възмездие за преживения кошмар.

Съдията Виолета Николова, чийто подпис лежи под становището, че е покойник, отхвърля упреците за грешка. Според нея в случая съдът в Червен бряг е бил употребен от близките на Митов, които са използвали по превратен начин закона.
През 2009 г. сестрата на Милчо отправя искане към полицията брат й да бъде обявен за общодържавно издирване. Следва нова молба, в която пише, че „ не я интересува дали брат и е жив, а само да си оправят недвижимите имоти “. Искането за общодържавно издирване по неясни причини обаче не е стигнало до полицията в Плевен.
Така се подминава факта, че Митов има издаден паспорт през 1996 г., две години след като близките му твърдят, че е изчезнал. Както и че два пъти през 2011 и 2013 г. е бил задържан за установяване на самоличност от полицаите във Варна.
Съдът в Червен Бряг не само не получава тези сведения, но му е представен документ от бившия вече кмет на село Чомаковци, че не е виждал Милчо от 20 години. Не е ясно защо го е направил, след като жителите на селото бяха категорични, че са се срещали и разговаряли с мъжа, когато той вече се води покойник. Земляците му са категорични, че сестрата на Митов също е била наясно с това.
„ Стъпила съм на писмените доказателства. Всеки съдия би постъпил така”, връща лентата назад съдия Виолета Николова. „ Ако беше ми подадена пълната информация по надлежния ред или лицето беше обявено за общодържавно издирване, както е било искането на роднините в случая, те нямаше да се възползват”, убедена е тя.
Доволна е, че е съдействала максимално бързо смъртният акт на Милчо да бъде отменен и отново с неин подпис той да възстанови всичките си права. За да може да търси възмездие от най-близките му роднини, погребали го жив заради имоти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР