Общо 26-ма студенти медици от Медицинския факултет в Тракийския университет

...
Общо 26-ма студенти медици от Медицинския факултет в Тракийския университет
Коментари Харесай

26-ма студенти медици от Тракийския университет са в готовност да се включат в борбата с COVID-19

Общо 26-ма студенти медици от Медицинския факултет в Тракийския университет са в готовност да се включат в борбата с COVID-19, а трима вече са на първа линия в Клиниката по инфекциозни болести към Университетската болница " Проф. д-р Стоян Киркович " в Стара Загора, съобщават от пресцентъра на университета.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2414
Началникът на Клиниката проф. Лилия Пекова разясни, че тримата студенти са се отзовали много бързо по нейна молба и са вече трета седмица на линия в отделението: " Те засега са мултифункционални и извършват много дейности, снемат анамнеза и статус и помагат изключително много при постъпване на пациент и при оформянето на документацията, активно участват по време на визитация и с тяхна помощ оформяме епикризите ".

16-годишен ученик е сред пожелалите да бъдат доброволци

Доброволците апелират повече наши колеги да ги последват, защото професия им е хуманна и не е редно да се страхуваме.

Деканът на Медицинския факултет в Тракийски университет доц. д-р Юлиян Ананиев е изтъкнал, че в рамките на часове са успели да съберат още доброволци, които са заявили пълна готовност да се включат.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2414  Отец Иван с курбан за цяла България Отец Иван с курбан за цяла България  Германия забрани влизането на непознати сезонни служащи Германия забрани влизането на непознати сезонни служащи  Джак Ма и Алибаба пращат на Русия медицински произведения за битка с ковид Джак Ма и Алибаба пращат на Русия медицински произведения за битка с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР