Общинската болница „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица започна спешен

...
Общинската болница „Св. Иван Рилски“ в Горна Оряховица започна спешен
Коментари Харесай

Горнооряховската болница „Св. Иван Рилски“ започна спешен ремонт на кислородната централа

Общинската болница „ Св. Иван Рилски “ в Горна Оряховица започна спешен ремонт на кислородната си централа, за да осигури по-добро подаване на кислород до отделения, в които се лекуват болните с коронавирусна инфекция.

62-ма са пациентите с Covid-19, като 11 от тях са на интензивно лечение в общинската болница в Горна Оряховица.

Кислородната централа е от 50-е години на миналия век и спешно се налага да бъде ремонтирана и разширена, посочи управителят на лечебното заведение д-р Иван Иванов пред БНР.

„ Тя не покрива всички стаи, където са настанени пациенти с COVID-19. Освобождаваме още място, за да се сложат още бутилки, за да няма затруднения през цялото денонощие с кислорода, по-големи резервоари за кислород, под по-високо налягане, за да не се получават неравномерни промени в налягането “, разясни д-р Иванов.

Ремонтът няма да попречи на лечението на Коронавирус пациентите, увери д-р Иванов. Болницата „ Св. Иван Рилски “ получава от държавата 720 хил. лв. за ремонт на покрива и на детското отделение.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16611  15 милиона дози ваксина против COVID-19 идват в Хонконг 15 милиона дози ваксина против COVID-19 идват в Хонконг  Пандемията от COVID-19 сподели новото лице на бедността Пандемията от COVID-19 сподели новото лице на бедността  Германия се готви за по-строга карантина преди Коледа Германия се готви за по-строга карантина преди Коледа
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР