Областният управител на Пловдив Дани Каназирева обяви в ефира на

...
Областният управител на Пловдив Дани Каназирева обяви в ефира на
Коментари Харесай

Скок на заразените с COVID-19 в Пловдив. Нови мерки няма, но контрол ще има

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева обяви в ефира на Сутрешния блок на БНТ, че въпреки новорегистрираните повече случаи на заразени с COVID-19 – 21 за денонощието, не смятат да налагат към момента по-рестриктивни мерки, ограничаващи хората.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10239
" Категорично не искам да създавам паника и напрежение в обществото. Тези случаи, като бройка за Пловдив, имаме и оздравели за областта, трябва да пазим баланса - да налагаме мерки, ограничаващи вируса, но и да не прибягваме към по-драстични мерки, за да ограничаваме живота на хората. Апелът ми е – ако спазваме разпоредените мерки, далеч по-добре ще бъде картината. Още днес събирам нощните заведения, собствениците на клубове, а и футболните клубове за мерките. Ще разговарям и с всички кметове по места, за да има строг по места за мероприятията, които организират ", посочи тя.

Футболисти и фенове на Локо (Пловдив) са с коронавирус

Каназирева призна, че най-големият проблем за Пловдив е липсата на персонал в болниците.

" От самото начало казвам, че основните ни грижи и внимание следва да бъдат насочени към здравната ни система - персоналът, не толкова към техника, а като цяло към лекарите и сестрите ", допълни областният управител.

По нейни сметки общо 6 са болниците в областта, които активно се занимават с лечение на болните от коронавирус.

Един от новозаразените с COVID-19 в Силистренско е бил на мачове в София и Пловдив

" Имаме готовност, в рамките на 24 часа, да се открият и допълнителни легла. Към момента болница " Свети Георги " е с изчерпан капацитет, но се включиха " Св. Иван Рилски ", Транспортната и Общинската " Свети Мина " с леки и среднотежки случаи и отделно от това през вчерашния ден се включи " Свети Каридад ". Така има още 39 легла, като имаме готовност още легла да бъдат разкрити в други болници ", посочи тя.

Каназирева допълни, че 21 са новите случаи на COVID-19 в Пловдив, като повече от тях са контактни на вече положителни от предишната седмица.

" Има случаи от поделението в Асеновград. Очакват се и PCR пробите от футболния " Локомотив " Пловдив. Ако има добра нована, то тя е, че повечето не стигат до хоспитализация, а остават на домашно лечение ".

Още четирима абитуриенти от Пловдив са с COVID-19

Тя призова всички болници, които не са включени активно в битката с коронавируса, да командироват свои екипи от анестезиолог и по две реанимационни сестри в здравните заведения на първа линия.

" Но ако се усложни ситуацията, във всяка една болница имаме готовност да открием такива отделения ", заключи Дани Каназирева.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10239  Над половин милион са инфектираните с COVID-19 в Афика Над половин милион са инфектираните с COVID-19 в Афика  Няма опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт Няма опашки на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ", инспекциите и PCR тестванията лишават минути  Проф. Витанов с мрачна прогноза: При 300 нови случаи дневно - здравната ни система няма да издържи Проф. Витанов с мрачна прогноза: При 300 нови случаи дневно - здравната ни система няма да издържи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР