Няма право болница да откаже преглед на спешен пациент. Тоза

...
Няма право болница да откаже преглед на спешен пациент. Тоза
Коментари Харесай

Д-р Иван Маджаров: Няма право болница да откаже преглед на спешен пациент

Няма право болница да откаже преглед на спешен пациент. Тоза категорично заяви председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Иван Маджаров по повод историите за отказ от хоспитализация на болни от коронавирус.

" Тук става въпрос за неспазването на наредбите. Те (лекарите, бел. ред.) са принудени да работят по този начин, но не мога да повярвам ", отбеляза той.

По повод историята за 72-годишен мъж, разхождан из столичните болници и накрая починал в Своге, където пък няма реанимация, специалистът каза:

" Този човек трябва веднага да влезе в леглото, да му се даде кислород и да се реши какво да се прави. Явно някой си мисли, че е най ситуацията и може да си прави каквото си иска ".



Д-р Маджаров посочи още, че пациентът не трябва да чака.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14369  Потресаващо: Защо нито една болница не се погрижи за мъж, който умря от COVID-19? Потресаващо: Защо нито една болница не се погрижи за мъж, който умря от COVID-19?  Първан Симеонов: Обществото ни е комплицирано за ковид Първан Симеонов: Обществото ни е комплицирано за ковид  Д-р Симидчиев: Пожар от ковид гори в България Д-р Симидчиев: Пожар от ковид гори в България
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР