Няма основание за налагане на твърди ограничителни мерки в община

...
Няма основание за налагане на твърди ограничителни мерки в община
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Няма основание за налагане на карантина в Сърница

Няма основание за налагане на твърди ограничителни мерки в община Сърница във връзка установените случаи на Коронавирус 19, каза на пресконференция днес в Пазарджик главният държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8928
Той проведе работна среща с Областния кризисен щаб, в която чрез видеоконферентна връзка е участвал и кметът на Сърница Неби Бозов.

По думите на доц. Кунчев, в родопската община няма нищо необичайно спрямо други подобни клъстери на заболяването. Той прогнозира, че до десет дни ситуацията ще бъде напълно овладяна и ще се предотврати евентуално разсрастване на броя на заболелите.

НА ЖИВО: Хаосът в данните за болните от COVID-19 е заради часовете и болниците

Общо 14 са положителните проби до момента, като до края на деня се очаква да излязат още около 50. На този етап няма хора с изявена клинична картина, с риск за здравето или живота им, уточни главният държавен здравен инспектор.

Трима общински служители са с положителни проби, а останалите, включително и кметът Неби Бозов - са с отрицателни резултати и не са под карантина. Общината ще отвори врати в понеделник, след като се направи и допълнителна дезинфекция.

Кметът на Сърница: Имаме 13 активни случая на COVID-19

Доц.Кунчев призова имамите в общината да ограничат в следващите две седмици присъствието на много хора в молитвените домове. Той апелира и към хората, избрали Сърница като място за отдих и туризъм, да отложат планираните си посещения за по-късен период.

Доц.Кунчев съобщи още, че за коронавирус се изследват всички около 200 работници в цех в гр.Доспат, от които 48 са от Сърница, а останалите са от областите Смолян и Благоевград. Той не изключи възможността да има нови открити случаи на заболяването.

Доц.Кунчев каза още, че от утре Министерство на здравеопазването ще излиза със сутрешен бюлетин в 8.00 часа с точни обобщени данни, сързани с Коронавирус 19 в страната.

На пресконференцията бе съобщено, че от утре Инфекциозното отделение на МБАЛ- Пазарджик възстановява нормално дейността си след карантината. Няма новозаразени медицински лица, уточни директорът на РЗИ -Пазарджик д-р Фани Петрова. Няма и нови случаи на заразяване на работници от фирмата за производство на авточасти в Пазарджик.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8928  Лекарствата за високо кръвно може да защищават от тежка форма на COVID-19 Лекарствата за високо кръвно може да защищават от тежка форма на COVID-19  Детска градина в Сливен е затворена за стерилизация Детска градина в Сливен е затворена за стерилизация  Индия отбелязва дневен растеж на новозаразените с ковид от съвсем 10 хиляди души Индия отбелязва дневен растеж на новозаразените с ковид от съвсем 10 хиляди души
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР