Няма оплаквания от първите доброволци, участвали в клиничните изпитания на

...
Няма оплаквания от първите доброволци, участвали в клиничните изпитания на
Коментари Харесай

Създателите на руската ваксина срещу COVID-19: Няма оплаквания от първите доброволци

Няма оплаквания от първите доброволци, участвали в клиничните изпитания на руската ваксина „ Спутник V” през лятото. Това заяви Александър Гинцбург, директор на института " Гамалея ", където е създаден препаратът, пише РИА Новости.

„ Те не се наблюдават официално, но поддържаме връзка. Доколкото знам никой от доброволците дори не е настинал, не се е разболял и няма инфекции “, каза Гинцбург.

На 11 август Русия регистрира ваксината, която според руското министерство на здравеопазването осигурява имунитет до две години. Тя се състои от два компонента, които се инжектират с промеждутък от 3 седмици.

Клиничните изпитания на препарат, водени от института " Гамалея ", стартират от 18 юни. В тях са участвали 38 доброволци, с което е потвърдена и безопасността на ваксината. Отбелязва се, че всички са изградили имунитет към инфекцията.

Светът е разделен относно ефективността на руската ваксина срещу коронавируса, предаде БТВ.

Медиците, които казват, че няма да се ваксинират, дават като причина липсата на достатъчно данни за ефективността на ваксината.



От Световната здравна организация подчертаха още през август, че не са получили достатъчно информация от Москва за препарата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13983  Грип и ковид: по какъв начин да се предпазим Грип и ковид: по какъв начин да се предпазим  Лекари от Велинград: Нека спрем вируса дружно! Обичаме ви! Обичайте ни и вие! Лекари от Велинград: Нека спрем вируса дружно! Обичаме ви! Обичайте ни и вие!  Рязко нарастване на COVID-повикванията в Спешната помощ в Пазарджик Рязко нарастване на COVID-повикванията в Спешната помощ в Пазарджик
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР