„Нямам никакво съмнение, че трябва извънредното положение да бъде удължено

...
„Нямам никакво съмнение, че трябва извънредното положение да бъде удължено
Коментари Харесай

Тежко бреме ли ще е новият дълг, който може да вземе България?

„ Нямам никакво съмнение, че трябва извънредното положение да бъде удължено до 13 май “, заяви в предаването „ Тази събота “ по бТВ Менда Стоянова, депутат от ГЕРБ и председател на Комисията по бюджет и финанси.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4078
Нямам съмнение, че то ограничение, което сме си наложили, няма доведе до хубави новини, заяви тя и добави, че така ще се преодолее здравната криза, а после и икономическата.

Менда Стоянова разкри защо си е изпуснала нервите вчера. Тя заяви, че рядко го прави, но някой път просто не става, защото ситуацията в Народното събрание е изключително сложна.

България може да изтегли до 10 млрд. лв. нов заем заради коронавируса, реши парламентът

„ Всички знаем, че сега с това извънредно положение ще имаме проблем с икономиката. Заради това се прави и актуализацията на Бюджет 2020 “, обясни Стоянова.

Тя разкри една от най – мрачните прогнози. Според нея българската икономика ще се свие с 6-7%. Към момента, обясни Менда Стоянова обаче, се говори за свиване от 3%.

„ За мярката 690/40 също се говорят небивалици. Само за два дни има регистрирани 230 фирми. Мярката има за цел да подкрепи онези бизнеси, в които са се търсили работници, обучавали са ги “, обясни още пред бТВ Менда Стоянова.

На въпрос тежко бреме ли ще е новият дълг, който може да вземе България, Стоянова отговори, че според нея това няма да е така и напомни, че страната ни е втора в Европа по външен дълг.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4078  Д-р Симидчиев: Ако ограниченията се нарушат, случаите на ковид ще набъбнат доста Д-р Симидчиев: Ако ограниченията се нарушат, случаите на ковид ще набъбнат доста  Премиерът на Швеция: Трябва да се подготвим за хиляди смъртни случая от COVID-19 Премиерът на Швеция: Трябва да се подготвим за хиляди смъртни случая от COVID-19  Бум на безработни поради ковид Бум на безработни поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР