Нямаме недостиг на предпазни облекла. Получаваме и доста дарения в

...
Нямаме недостиг на предпазни облекла. Получаваме и доста дарения в
Коментари Харесай

Ето как коронавирусът ни разболява

" Нямаме недостиг на предпазни облекла. Получаваме и доста дарения в момента ", каза в студиото на " Тази събота " по бТВ проф. Даниела Петрова, завеждащ отделение по белодробни болести в Александровска болница.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4074
" В инфекциозното и интензивното отделения има сканфандри, шлемове и всичко необходимо. Спешното ни отделение също е подсигурено максимално ", поясни тя.

" Ние като пулмолози също сме подсигурени. В клиниката пристигат пациенти с пневмония и трябва внимателно да се прецени дали тази пневмония е бактериална ", обясни проф. Петрова.

" Към настоящия момент има 16 болни, като 6 са в интензивно отделение, а останалите 10 в инфекциозното. Пациентите са постъпили с обичайните симптоми - повишена температура, суха кашлица, с болки и стягане в гърдите. Те са в стабилно, добро състояние. Преди дни са изписани двама излекувани ", информира тя.

" Коронавирусът се свързва с един ензим, който го води до клетката, в която попада. Този ензим се произвежда не само в белите дробове, но и в сърцето, в стомаха, в бъбреците, което обяснява възможните различни симптоми ", каза още проф. Даниела Петрова.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4074  Коронавирусът не понижи нивото на принуждение в Мексико Коронавирусът не понижи нивото на принуждение в Мексико  Най-малко 16 умряли в Перу, откакто пили подправен алкохол, с цел да се предпазят от COVID-19 Най-малко 16 умряли в Перу, откакто пили подправен алкохол, с цел да се предпазят от COVID-19  Ген. Мутафчийски: Не е време за празници. Не възприемайте Цветница и Великден за празници Ген. Мутафчийски: Не е време за празници. Не възприемайте Цветница и Великден за празници
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР