Няма да има отново полицейски час в Северна Македония, но

...
Няма да има отново полицейски час в Северна Македония, но
Коментари Харесай

Няма да има отново полицейски час в Северна Македония, но МВР ще извършва засилен контрол

Няма да има отново полицейски час в Северна Македония, но правителството задължи МВР да извършва засилен контрол в районите, в които има голям брой новозаразени с коронавирус, съобщава вестник " Нова Македония ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9091
Засилен контрол се въвежда в определени райони на град Скопие и околните села, както и в общините Куманово, Липково, Щип и Карбинци, Тетово и околните села, където са регистрирани голям брой новозаразени граждани, пише изданието.

Управляващият СДСМ остава на становището, че ако извънредното положение не бъде продължено, изборите ще са на 5 юли, отбелязват скопските вестници. Извънредното положение в Северна Македония завършва на 14 юни.

Нови 111 заразени с COVID-19 в Северна Македония

От ВМРО-ДПМНЕ заявяват, че избори трябва да има, когато намалее броят на заразените с коронавирус и когато здравните власти поставят епидемията под контрол, отбелязват изданията.

Според вицепремиера по икономическите въпроси Мила Царовска не е необходимо продължаване на извънредното положение, пише в. " Слободен печат ". В интервю за Телевизия 24 Царовска посочи, че искрено се надява ВМРО-ДПМНЕ да вземе решение за участие в изборите. Царовска изтъкнала, че веднага след приключване на извънредното положение условията за произвеждане на изборите са след 22 дни, т.е на 5 юли. Тя подчертала, че искането за предсрочни избори е дошло именно от опозицията, те са участвали в целия процес и са в служебното правителство и имат номер на изборната бюлетина, което означава, че са участници в изборите.

Започна 80-часовата карантина в Скопие заради ръста на случаите на COVID-19

Политиците, ако имат смелост да организират избори, трябва да кажат колко човешки животи ще струват тези избори, освен финансовата им стойност, заявил д-р Игор Николов, нефролог и член на Изпълнителния съвет на ВМРО-ДПМНЕ в Открито студио на Телевизия 24, пише вестник " Вечер ". Това, което се случва у нас през последната седмица, е експлозия /на новоразаррзени с коронавирус/, заявил Николов. Тази вълна е по-силна от първата вълна заболели. Пристигат информации, че четвъртият етаж на Инфекциозната клиника е препълнен, че здравните работници от Градската болница " 8 септември " са преуморени, че има голям брой позитивни сред тях. В нито една страна от региона нямаме толкова голям брой заболели и как може сега да планираме избори в ситуация, когато здравната ни система може да се превърне в клъстер за Ковид-19, зявил д-р Николов, цитиран от " Вечер ".

Вестник " Нова Македония " съобщава, че министърът на външните работи на Северна Македония Никола Димитров ще бъде днес на работно посещение в Република Сърбия по покана на сръбския си колега Ивица Дачич. Това ще бъде първото работно посещение на Димитров в чужбина след началото на пандемията, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9091  Проф. Кантарджиев разкри ще се удължи ли епидемиологичната конюнктура

Проф. Кантарджиев разкри ще се удължи ли епидемиологичната конюнктура  Медия: Руската стопанска система едва ли ще се възвърне бързо Медия: Руската стопанска система едва ли ще се възвърне бързо  Д-р Пенчев разкри ще затварят ли детските градини в София

Д-р Пенчев разкри ще затварят ли детските градини в София
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР