Някои се нуждаят от урок по тревожност. Паниката е вредна.

...
Някои се нуждаят от урок по тревожност. Паниката е вредна.
Коментари Харесай

Психиатър: Ако се поддадем на паниката, се излагаме на риск

Някои се нуждаят от урок по тревожност. Паниката е вредна. Под паника разбираме интензивен страх. Това заяви психиатър д-р Николай Михайлов в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ В цивилизования свят се смята, че не трябва да се поддаваме на паника, а да живеем в хармония и спокойствие. С други думи, ако загубим своята дисциплина, тогава влизаме в риск. Рискът е по петите ни. Това не е тревожност или паника, а здрав разум. Трябва да се възприеме един начин на процедиране в условията на пандемията и да действаме според препоръките “, обясни психиатърът във връзка със страховете около пандемията от COVID-19.

„ Не може да бъде хвърляно населението в паника. Нека здравните власти се разберат помебду си, за да действат разумно и миродавно “, призова той.

Той коментира и противоборството между властите. „ Живеем във време, в което властва лицемерието. Това е така не само в България, но ми в света. Всеки на власт се стреми да се обогати “.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13198  Кристиано Роналдо е с ковид Кристиано Роналдо е с ковид  Украйна удължи карантинните ограничения поради ковид до края на годината Украйна удължи карантинните ограничения поради ковид до края на годината  Повторното заразяване с новия ковид буди паники за имунитета Повторното заразяване с новия ковид буди паники за имунитета
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР