Нюйоркски полицаи са разпръснали хиляди евреи, събрали се на погребение

...
Нюйоркски полицаи са разпръснали хиляди евреи, събрали се на погребение
Коментари Харесай

Разтуриха погребение на равин в Бруклин

Нюйоркски полицаи са разпръснали хиляди евреи, събрали се на погребение на равин в Бруклин, предаде РИА Новости.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6745
Участниците в траурната церемония вчера вечерта са излезли по улиците на квартала " Уилямсбърг ", за да изпратят в последния му път Меир Мерц, починал вследствие на коронавирус. С действията си консервативните юдеи са нарушили разпореждането на кмета на най-големия град в САЩ Бил де Блазио за забрана на мероприятия с участието на много хора.

Ступаха юдеи, протестирали срещу властта

" Аз разбирам скръбта на хората, но погребение с участието на хиляди души е недопустимо – особено в разгара на пандемията от COVID-19. Аз искам да предупредя еврейската общност, а и не само нея – времето, когато отправяхме предупреждения, но не действахме - изтече ", е заявил градоначалникът на Ню Йорк.



Бил де Блазио

Думите на де Блазио са били посрещнати остро от представители на еврейската общност. Членът на градския съвет на Ню Йорк Хаим Дойч (избран от район, населен предимно с консервативни юдеи) е заявил, че кметът на Голямата ябълка е лепнал негативен етикет на общност, подлагана на тормоз през последно време.

Подобни становища са изразили и правозащитни организации.

Де Блазио, от своя страна, е поднесъл извинения. " Моля да бъда простен, ако с думите си съм засегнал членове на някоя общност в нашия град ", е заявил кметът. Той обаче е бил категоричен, че няма да се извини за намесата на полицията в за разтурването на религиозния обред. " Събирането на много хора на едно място заплашва човешки животи, в момент когато ние се борим с всички сили със смъртоносното заболяване ", е посочил още де Блазио.

САЩ са стигнали на първо място по заболеваемост (над 1 млн. души) и жертви (повече от 69 000) в света.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6745  Първи два смъртни случая на инфектирани с COVID-19 в Йемен Първи два смъртни случая на инфектирани с COVID-19 в Йемен  Три случая на нарушение на карантината са открити в област Сливен Три случая на нарушение на карантината са открити в област Сливен  В Германия от 159 000 инфектирани с ковид са оздравели 123 500 В Германия от 159 000 инфектирани с ковид са оздравели 123 500
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР