Нощните заведения на плаж „Какао бийч“ в Слънчев бряг ще

...
Нощните заведения на плаж „Какао бийч“ в Слънчев бряг ще
Коментари Харесай

Хитовите кръчми на Слънчака работят на пълни обороти догодина

Нощните заведения на плаж „ Какао бийч “ в Слънчев бряг ще работят на пълни обороти през следващото лято. Това става ясно от изменение в Закона за туризма, което се отразява и на Закона за защита на шума в околната среда, съобщиха от асоциация „ Българско Черноморие “ и Национално сдружение за защита собствениците на имоти след среща в Министерството на туризма, съобщава " Монитор ".

Вниманието към нощните клубове в морския курорт дойде след като две години подред вицепремиерът Валери Симеонов провеждаше акции за шумонарушители. На няколко пъти даже се стигна до затваряне на култови кръчми. „ Министерството на туризма беше съгласно, че нормите в Закона за защита от шума в околната среда трябва да се спазват на територията на цялата страна, освен в шумните зони, които се предвиждат в националните ни курорти “, обясниха от асоциацията. Оттам припомнят, че Министерството на туризма не е компетентно и не може да променя допустимите норми на шума през различните части от денонощието, а компетенции има министерство на здравеопазването.

Тези загадъчни каменни топки могат да бъдат видени само на едно място в света! Пълна мистерия е как са се озовали там

„ Не е допустимо собственици на апартаменти или туристи в националните курорти да попаднат в шумни зони от предложеното зониране на шумни и тихи зони в тези курорти “, категорични са от двете организации и настояват нормите за шума в Закона за здравето ще бъдат спазвани.

Неправителствените организации съобщиха още, че са получили обещание предлаганите промените в Закона за туризма, според които гостуването при роднини в провинцията ще се брои за туризъм, да бъдат коригирани. От министерството признали, че поправката е недомислена, а шефката на ведомството Николина Ангелкова предложила текст, от който става ясно, че ако спиш на друго място, а не в дома на роднината или приятели, заради които пътуваш до даденото населено място, тогава ще се счита за туризъм.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР