Нов сигнал от родител на дете в скандалния 4-ти клас

...
Нов сигнал от родител на дете в скандалния 4-ти клас
Коментари Харесай

Нов скандал тресе Благоевград! Учителката на класа с боя със свалени гащи на детенце поиска от децата...

Нов сигнал от родител на дете в скандалния 4-ти клас на Второ училище " Димитър Благоев " в Благоевград изстреля спецове от инспектората на спешна проверка. Класът с ръководител Десислава Ст. се прочу с масовото напускане на ученици, заради системни инциденти, застрашаващи сигурността и спокойствието на децата. Последният случай бе с бито от братя-близнаци детенце, чийто гащи бяха свалени унизително пред останалите в класа, пише Struma. com ви.

От обществеността бяха укрити срамни обстоятелства, като например събрание между родителите, на което се чували недотам лицеприятни епитети, обиди и крясъци. На това събрание класната използвала свирка, за да укроти ядосаните родители на четвъртокласниците. Последваха серия проверки от страна на РУО и доклад, съдържащ няколко листа предписания и набелязани мерки.

Месец и половина след това отново има поредния сигнал за случващото се в класа. Сигналът е изпратен до инспектората. Той е от родител, който изразява възмущението си от поведението на класната Десислава Ст.

" С настоящия сигнал бих желал да изкажа поредното си възмущение от поведението на класния ръководител на добилата скандална известност паралелка – 4 ти „ В “ клас, във Второ училище „ Димитър Благоев “ в гр. Благоевград. Възмущението ми е породено от следните няколко факта от последните учебни дни на класа ", пише родителят.. Първо, няколко дни преди 12/02/2019г. въпросната г-жа, натяквала на учениците си, че тогава е рожденият и ден и създала усещането в тях, че са длъжни да й за направят подаръци за повода. В следствие тези натяквания, учениците започнали да се надпреварват кое дете, какъв по-скъп материален подарък да донесе. Като тук става въпрос за деца на възраст между 10 и 11 години. Дори си позволила да покаже на децата подарък огърлица, подарена й от дете от класа и демонстративно си я сложила на врата да могат всички деца да видят и разберат, кое дете какъв конкретен подарък й е поднесло, по време на училищен час и в класната стая.

Това се случва на 12. 02. 2019г. На второ място, на същата дата, съгласно учебната програма трябваше да приключат в 18:30 часа, но госпожата си тръгнала към 18ч. за да празнува празника си, като заявила на децата да излязат отвън в тъмното и да си чакат родителите, като по този начин били оставени без надзор повече от 20 минути. Нашето дете й казало, че във въпросният ден не си носи телефона и не може да се обади на родителите си, че учебните занятия са свършили 20 мин по-рано, но получила отговор, да седи на двора и да ни чака. На двора на училището не е имало никакъв учител и вече се стъмвало. И всичко това се случва около два месеца, след инцидента с битото дете със събутите дрехи от същият клас, за което целият град се възмущава. Тогава по време на нейно дежурство в коридора на третия етаж в училището, става сбиването, докато тя се намирала на долен етаж на „ приказка “ с други учителки.

Предполагам се досещате за кой инцидент става въпрос. Когато всичко се потули и „ замете под килима “. На трето, не не последно място мога най-отговорно да твърдя, че във въпросният 4-ти „ В “ клас, агресията е толерирана и липсва необходимото за училищно заведение поведение. В паралелката има двама братя близнаци, които ежедневно тормозят другите съученици. Аз лично, няколко пъти, съм уведомявал госпожата за оплаквания от детето ми от тези агресивни съученици, но без никакъв резултат. Точно обратното, тя започва яростна защита на близнаците и изопачаване случките, разказани от детето ми. Това се случи и на родителската среща на 07. 01. 2019г., когато класната заедно с двамата родители на близнаците се нахвърляше върху всеки родител, който изкажеше оплакване от поведението им. Следващото действие, за което бих желал да ви сезирам, че г-жа Десислава Ст. има публикувани няколко обяви в интернет сайтове, в който рекламира упражняването от нея на „ частни уроци “ с цена 20 лв., практика, която не зная колко е законна и морална като поведение., пише родителят от Благоевград, възпитан и отгледан от семейство на уважавани дългогодишни учители в областния център.

Сезиран е началникът на инспектората Ивайло Златанов, който увери, че по случая е започнала проверка, чийто резултати ще бъдат съобщени. Още майки потвърдиха написаното от родителя, за рождения ден и за толерирането на агресията, а някои от тях вече са преместили децата си от този клас, именно заради системния тормоз, налаган от братята- близнаци. Майка споделя, че детето ѝ миналата година е напуснало тази паралелка, тъй като е било тормозено по време на зелено училище. Този път ще търсим отговорност за това какви мерки ще вземе работодателя на учителката, попаднала в полезрението на родителите за пореден път. Все пак някой трябва да поеме отговорност за случващото се в този клас, казват родителите, а не ние да сме принудени да стресираме децата си, премествайки ги в друго училище.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР