Ново проучване потвърди за кой ли път, че една от

...
Ново проучване потвърди за кой ли път, че една от
Коментари Харесай

Американците потвърдиха репутацията си за знания по география. Бъркат Дания с Узбекистан и Германия с Казахстан

Ново проучване потвърди за кой ли път, че една от слабостите на американците е географията. Само 28.2% от анкетираните успели да намерят Сирия на чиста карта, а някои бъркали Русия с Испания. Резултатите от проучването представи Дейли Мейл.

Американци и европейци взеха участие в географския тест - по хиляда души от всеки континент. Участниците бяха помолени да покажат на световната карта 16 страни: Китай, Индия, Япония, Северна Корея, Виетнам, Египет, Ирак, Афганистан, Иран, Израел, Сирия, Мароко, Сомалия, Нигерия, Бразилия и Венецуела. В същото време европейците без проблем надиграха американците, показвайки дори знания за американските щати.

Най-лесно беше за американците да намерят Испания и Великобритания - съответно 70% и 69% от участниците успяха. Те имаха най-големи трудности с Хърватия и Сирия - съответно 21,1% и 28,2% от американците.

С Украйна също всичко се оказа не толкова просто: само 45% от американците можеха да покажат държавата, а 15,2%, вместо това, посочиха съседната Беларус.

В този случай, най-често на картата бе намиран Китай, най-малко хора са успели да намерят Нигерия. Някои участници в проучването объркаха Русия с Испания, 15 от тях взеха Казахстан за Германия, а други три размениха Дания и Узбекистан.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР