Новозеландските власти регистрираха нулев прираст на заразени с коронавирус, заяви

Новозеландските власти регистрираха нулев прираст на заразени с коронавирус, заяви ...

Нова Зеландия регистрира нулев прираст на заразени с коронавируса.


Новозеландските власти регистрираха нулев прираст на заразени с коронавирус, заяви днес генералният директор на Новозеландската здравна служба Ашли Блумфийлд на всекидневния си брифинг в Уелингтън, предаде ТАСС.

"Днес съобщаваме, че няма нови случаи на заразяване с Ковид-19 в страната. В продължение на седем дни не сме регистрирали нови случаи на разпространение на вируса", изтъкна Блумфийлд.

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн заяви, че от утре ще бъде понижена до минимална обявената степен на опасност за здравето за населението на цялата територия на страната с изключение на град Окланд. В него ограниченията ще бъдат смекчени от сряда, но още две седмици ще продължи да е в сила повишената степен на опасност в сферата на здравеопазването.

Ардърн съобщи това след заседание с високопоставени депутати, отбелязва Асошиейтед прес. Страната с население от 5 милиона души въведе повторно някои ограничителни мерки заради увеличаването на случаите на заразяване с коронавирус в Окланд, където сега ситуацията изглежда овладяна, припомня АП.

 ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 12386 Близките на д-р Милан Първанов: Загубата му е огромна

Близките на д-р Милан Първанов: Загубата му е огромна Експерти: COVID-19 в училищата няма, всички случаи са внесени

Експерти: COVID-19 в училищата няма, всички случаи са внесени Гърция обмисля да върне пълната карантина Гърция обмисля да върне пълната карантина
Повече за Коронавирус
corona най-ново: лесни стъпки: просто ръководство: eпидемия:

Източник: novini.bg