Новият коронавирус може да инфектира клетките на сърцето и да

...
Новият коронавирус може да инфектира клетките на сърцето и да
Коментари Харесай

Учени: Коронавирусът се размножава и в сърцето

Новият коронавирус може да инфектира клетките на сърцето и да се мултиплицира в тях, съобщиха германски учени, цитирани от ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10312
Изследването в университетската болница Хамбург-Епендорф показа, че вирусът не само нахлува в сърдечните клетки, но и може да промени генната им активност.

Все още е рано да се каже дали това означава, че вирусът се развива различно у пациенти със сърдечни заболявания, подчерта ръководителят на изследването Дирк Вестерман, допълва БТА.

Промените в генната активност на клетките на сърцето може да има дългосрочни последици за здравето. Затова авторите препоръчват редовно изследване на преболедувалите от COVID-19 в бъдеще.

Специалистите са изследвали телата на 39 жертви на COVID-19 на средна възраст 85 години. Вирусът е открит в сърдечната тъкан на две трети от пациентите. В 16 случая концентрацията му е била достатъчна, за да даде клиничен ефект.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10312  Почина инфектираният с ковид мъж, приет в болница в МБАЛ - Шумен в тежко положение Почина инфектираният с ковид мъж, приет в болница в МБАЛ - Шумен в тежко положение  Австрия залага на Австрия залага на " система-светофар " в битката против ковид  В Асеновград двама пациенти с COVID-19 към този момент са изписани от болница В Асеновград двама пациенти с COVID-19 към този момент са изписани от болница
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР