Нови, поредни изцепки и противоречиви твърдения демонстрира днес в съда

...
Нови, поредни изцепки и противоречиви твърдения демонстрира днес в съда
Коментари Харесай

БЛИЦ TV: Делото срещу пловдивския бизнесмен Райфъла с кървища и поръчки, Весо Тъпото култов в съда

Нови, поредни изцепки и противоречиви твърдения демонстрира днес в съда в Пловдив Веселин Загорски. Весо Тъпото, както е известен, е подсъдим по емблематичното дело срещу бизнесмена Атанас Червенков-Райфъла. Двамата, заедно с още три млади момчета, вече четвърта година са в затвора. Райфъла получи 13-годишна присъда, но тя беше отменена заради процесуални нередности и процесът започна наново.



Райфъла е обвинен в това, че е платил пари и е поръчал убийството на своя конкурент в бизнеса-шефа на пловдивска клиника Аргир Гяуров. За щастие Аргиров оцеля. Поръчал е също така и палеж на няколко коли, сред които три на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов и на бившата си любовница Павлина Хараланова. Според разследването Райфъла дал пари на Весо Тъпото за всички тези „ услуги “, той пък наел двама от подсъдимите-Бисер Романов и Симеон Генков. Петият с белезници-Васил Василев, нямал общо със зверствата, каза днес в обясненията си Весо Тъпото. Василев само бил разбил с камък стъклото на депутатския джип по негова порйъчка.





Днес за пореден път Загорски смени показанията си. В предишните твърдеше, че е приел мократа поръчка, която Райфъла му възложил-да убие Аргир Гяуров. Днес обаче призна само за палежа на колите, но каза, че бизнесменът просто му казал да отстрани конкурента му Гяуров, не бил споменавал думата убийство. Той ес свързал с момчетата-Бисер и Симеон, които му били приятели, дал им нож и им поръчал да го наръгат, но не да го убиват, да го сритат, да го пребият, да гръмнат вестниците, заяви днес Весо Тъпото.

Първоначалните си показания Тъпъто дал, защото бил много гладен, а бил диабетик и от глад незнаел какво говори. „ Не съм поръчвал да го убиват, трябваше да стане едно хубаво пребиване, а то стана мечка с грозде. И вече четири години живеем в затвора с цигани и отцеубийци, дано ги вземе Господ. Това е истината. Какво да направя, като такава ми е славата-на малоумник, който прави тъпотии “, каза още Веселин Загорски.

След него обяснения даде Райфъла. От думите му стана ясно, че тези дни Тъпото му съобщил чрез трети човек в затвора, че ако му даде пари, ще си замълчи, иначе щял да го направи на нищо по време на заседанието днес. „ Аз съм неосъждан, не съм поръчвал никакви убийства и палежи на коли. Весо ме изнудва за пари, той е рецидивист. Още когато бяхме арестувани, той започна и ми искаше 200 хиляди лева или колкото му дам. Каза ми, че ме накиснал, защото очаквал, че ще се уплаша и ще му дам парите. Изнудва ме и сега “, каза още Райфъла.

Пред камерата на БЛИЦ застанаха адвокатите на Васил Василев и на Веселин Загорски-Вангел Колев и Мартин Николов, които коментираха ситуацията с клиентите си.
На 23 и 23 октомври адвокатите и прокурорите ще пледират, очаква се присъда.



Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Оператор: Любомир БАКЪРДЖИЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР