Нови два случая на заразени с коронавирус са установени за

Нови два случая на заразени с коронавирус са установени за ...

Две жени, лекар и социален работник, са новозаразените с COVID-19 в област Ловеч.


Нови два случая на заразени с коронавирус са установени за последното денонощие в област Ловеч, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Анета Винева, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8418
С доказани положителни проби са общопрактикуващ лекар от Троян и социален работник от Ловеч. За областния център това е първи случай на COVID-19, а за Троян - четвърти. И двете жени с положителни проби са в добро здравословно състояние и ще се лекуват в домашни условия. Те са поставени под 28-дневна карантина. Установени са и контактните лица.

Д-р Винева поясни, че жената от Ловеч дори няма симптоми на коронавирус. Била е тествана при започналото изследване на работещи на първа линия медицински специалисти, в Домашен социален патронаж, Центрове за обществена подкрепа и служители в Община Ловеч, участвали в подпомагането на лица под карантина или възрастни хора и доброволци.

Нови 36 случая на COVID-19 у нас. Излекувани са 39 души

Лекарката от Троян има леки оплаквания. Тя е била контактна с пациента с коронавирус, настанен в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в планинския град.

"Не бих казала, и никой не може да го твърди със сигурност, че тя се е заразила от него. Тя работи с лични предпазни средства, но би могла да се зарази и извън работата си", посочи д-р Винева и добави, че се очакват резултатите от още проби, взети тази седмица в областта.


Всичко по темата: Епидемията коронавирус (COVID-19) 8418 Разделят с прозрачни прегради шофьора от пътниците в таксито Разделят с прозрачни прегради шофьора от пътниците в таксито Над 660 000 души са били принудени да напуснат домовете си по време на пандемията от коронавируса Над 660 000 души са били принудени да напуснат домовете си по време на пандемията от коронавируса Ще се роди ли нова партия заради COVID-19? Ще се роди ли нова партия заради COVID-19?
Повече за Коронавирус
corona най-ново: Вижте последните новини лесни стъпки: Как да се предпазим? просто ръководство: Какви са симптомите? eпидемия: Коронавирус в България

Източник: novini.bg