Нова версия на дихателен апарат, който може да помогне на

...
Нова версия на дихателен апарат, който може да помогне на
Коментари Харесай

Великобритания тества нов дихателен апарат, разработен с участието на екипа на Мерцедес във Формула 1

Нова версия на дихателен апарат, който може да помогне на пациенти с коронавирус, е разработен за по-малко от седмица от екип, включващ специалисти на " Мерцедес " във Формула 1, предаде Ройтерс и БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3183
Апаратът подлежи на изпитания в болници в Лондон.

Подобни CPAP устройства (Continuous Positive Airway Pressure) са използвани в Китай и Италия за доставяне на кислород под налягане до белите дробове на пациенти, за да им помогне да дишат, без да се налага поставянето им на вентилатор - много по-инвазивен процес.

Вижте пораженията на белите дробове на пациент с COVID-19

Новият CPAP апарат вече е одобрен от съответния регулаторен орган и сега 100 устройства ще бъдат доставени на лондонския Юнивърсити колидж за изпитания, преди да бъдат изпратени на други болници.

Съобщения от Италия сочат, че приблизително 50 процента от пациентите, поставени на CPAP апарат, са се разминали с необходимостта от инвазивна механична вентилация, която налага болните да се поставят под упойка, за да се освободят апаратите за най-нуждаещите се.

" Тези устройства ще помагат за спасяването на животи, осигурявайки, че вентилаторите - лимитиран ресурс, ще се използват само за най-сериозно болните ", казва професор Мървин Сингър от болницата на Юнивърсити колидж.

Новият апарат е разработен в сътрудничество със специалисти от отбора на " Мерцедес " от Формула 1.

" От екипа могат да правят 1000 на ден в рамките на една седмица и ако тестовете преминат добре, апаратите могат да бъдат предоставени на Националната здравна служба до края на седмицата ", казва Ребека Шипли от Юнивърсити колидж.
Разработката на новото устройство е отнела по-малко от 100 часа от първоначална среща до производството на първото.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3183  НА ЖИВО: Ген. Мутафчийски разкри по какъв начин ще се действа в църквите по време на празниците НА ЖИВО: Ген. Мутафчийски разкри по какъв начин ще се действа в църквите по време на празниците  В Белград затварят зеленчуковите пазари, понижават работното време на магазините В Белград затварят зеленчуковите пазари, понижават работното време на магазините  Томислав Дончев ще оповести решението за помощта 60/40 за бизнеса Томислав Дончев ще оповести решението за помощта 60/40 за бизнеса
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР