Нито парламентаризмът е заплашена, нито ще има някаква диктатура. Парламентът

...
Нито парламентаризмът е заплашена, нито ще има някаква диктатура. Парламентът
Коментари Харесай

Караянчева: Няма никаква диктатура, обвиненията на опозицията са безпочвени

Нито парламентаризмът е заплашена, нито ще има някаква диктатура. Парламентът ще продължава да работи. Няма повод за притеснение. Това, което говори опозицията е напълно безпочвено. Вместо 100-те души, които подпомагат работата на народните представители, да работят в дома си, те трябва да отидат на ново място, ако наемем зала. Това заяви в ефира на Нова телевизия председателят на НС Цвета Караянчева  Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на по повод вчерашното решение на Народното събрание да спре временно работа във връзка с обявеното извънредно положение у нас заради пандемията от COVID-19.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2748
Тя заяви, че комисиите продължават да работят и има възможност да го правят по различно време. Комисиите са съставени от по 20 човека. И може да им се осигурят предписаните мерки за предпазване от заразата.

" Не, няма да работим само по закони за извънредното положение. Всеки има някакво задължение от депутатите и работят по някакви закони. Ако има 48 народни представители, които поискат - мога да свикам Народното събрание за 24 часа. Можем да приемаме закони на едно четене, можем и да намалим срока между първо и второ четене ", обясни още тя.

Окончателно: Парламентът временно спира работа

Тя попита опозицията защо, ако няма заплаха Нинова е спряла конференциите си по места.

" Опозицията си мисли, че аз като председател не мога да взимам самостоятелни решения. От БСП предлагат нещо и после не го подкрепят. Всички парламентарни групи бяха притеснени " заяви тя по повод вчерашното решение.

Чакаме днес Тристранният съвет да заседава и да има конструктивен диалог. Не трябва да се говори, че идва диктатура, това са пълни глупости - животът на хората е заплашен. Не мога да изключва вентилацията в НС, а тя носи всякакви вируси. Не можем да гласуваме онлайн, в Конституцията е написано лично и явно да се гласува. Никой не може да гласува на чуждо работно място, в това отношение сме първенци ", подчерта още Караянчева.

Попитана за заровената томахавка между премиер и президент и наложеното след това вето, тя заяви, че е задължително да има единение. " Гласувахме и подкрепихме ветото, интересно е, че то бе наложено на предложение на БСП. Президентът излезе и предъвка стари теми, критикува. Какво зависи от президента и по Конституция и въобще? ", запита тя.

Караянчева: Да се свикват заседания на НС, но само при актове за извънредното положение

На въпрос какво мисли за отварянето на държавния резерв и раздаването на маски, тя заяви, че има хора, които отговарят за това и всеки може да излиза и да каже каквото поиска, но това се случва по определени правила.

Караянчева заяви, че не е очаквала българските граждани да бъдат толкова дисциплинирани. Много се обнадеждих на 12 март като гласувахме извънредното положение.

Тя бе категорична, че понякога се срамува как се изопачава Конституцията от трибуната в НС.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2748  Над 1800 инфектирани с ковид и близо 20 умряли в Ирландия Над 1800 инфектирани с ковид и близо 20 умряли в Ирландия  Вирусолог изясни с помощта на какво може да се направи ваксина против COVID-19

Вирусолог изясни с помощта на какво може да се направи ваксина против COVID-19  Още 12 случая на инфектирани с ковид у нас, измежду тях и две дребни деца

Още 12 случая на инфектирани с ковид у нас, измежду тях и две дребни деца
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР