Не може да няма дифузно разпространението на инфекцията, след като

...
Не може да няма дифузно разпространението на инфекцията, след като
Коментари Харесай

Проф. Иво Петров с коментар за починалия лекар от Спешна помощ

Не може да няма дифузно разпространението на инфекцията, след като се увеличава броя на заразените. Това заяви в ефира на Нова телевизия проф. Иво Петров по повод нарастващите случаи на коронавирус у нас.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10082
По думите му трябва да се действа според ситуацията. " Доста по-стабилни сме от съседните ни държави. Няма специфично лечение на вируса, но здравната ни система е доста добре подготвена ", заяви още кардиологът.

Проф. Иво Петров: Трябва да спрем да се страхуваме от COVID-19 и да свикнем да живеем с него

Той бе категоричен, че пандемията е изострила кризата с недостига на кадри, а всички страни в Европа приемат български специалисти без проблеми и им предлагат много по-добри условия за труд.

Що се отнася до отказа на екип на Спешна помощ да помогнат на колегата си, който почина от коронавирус, той заяви, че това е абсурдно и не може лекар да отказва помощ.

Проф. Петров разказа за колежка, болна от коронавирус, която е била на 24-часово дежурство и не е заразила нито един човек, защото са се спазили всички необходими предпазни мерки.

Попитан дали системата има интерес да се записват повече болни от коронавирус, проф. Петров заяви, че регистрацията на такива случаи не е масова. " За САЩ и за Германия има такива случаи, за България - не знам. Всяка спекулация обаче е наказуема ", подчерта още лекарят.

Проф. Иво Петров: Агресивността на COVID-19 намалява, ще има няколко ваксини

" Има всякакви предсказания, основани на математически модели. Ние много учим и знаем как да се справяме с бъбречните, сърдечните и неврологичните усложнения. 50% от нас са абсолютно неподатливи на вируса. Активните случаи не трябва да ни притеснява. Човешката популация, както и тази на прилепите от която тръгна вируса, няма да загине. Знаем как да се справяме с усложненията.

Няма термини като по-лек вирус, той ще има мутации и колкото и да са тежки, то те ще са сходни на предходната. Вирусът няма полза да ни убива ", обясни още той.

Що се отнася до PCR тестовете то те не могат да хванат вируса, ако той е слязъл от носоглътката.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10082  Броят на инфектираните с ковид в Германия се усили с 219 души Броят на инфектираните с ковид в Германия се усили с 219 души  В Съединени американски щати: 39 379 са новите случая на ковид за денонощие В Съединени американски щати: 39 379 са новите случая на ковид за денонощие  Българите, пътуващи за Словакия, би трябвало да показват негативен PCR тест Българите, пътуващи за Словакия, би трябвало да показват негативен PCR тест
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР