Не е вярно, че не сме потърсили спешна помощ. Потърсихме,

...
Не е вярно, че не сме потърсили спешна помощ. Потърсихме,
Коментари Харесай

Родителите на починалото едногодишно дете в Плевен: Лекарка опитваше да свали температурата му със спирт

Не е вярно, че не сме потърсили спешна помощ. Потърсихме, но цяла нощ госпожата, защото за мен тя не е лекарка, опитваше да свали температурата на детето ни със спирт, при положение, че вкъщи му бях дала Нурофен. Доведох го с температура 39,5, а тя го заливаше със спирт и ни караше да го разхождаме по боди с къс ръкав в студа. Това разказа пред БТВ майката на момченцето на 1 г., което почина в Плевен и се оказа, че не е било болно от грип.
Тя каза още, че е очаквала детето да бъде прието в болница и да бъде изпратено за изследване, но нищо подобно не се случило. " Накрая лекарката ми сложила свещичка Ефералган, била му Орбазон, то свалило температурата и било изпратено у дома.
Детето обаче пак вдигнало температура и родителите отишли в частна клиника, разказа и бащата. Там лекарят казал, че такъв е вирусът и детето до 3 дни ще се оправи. " Предписаха ми още лекарства. Детето тогава било с 39,8, но пак не му били пуснати изследвания ".
Малкият Преслав никога преди не е боледувал. При раждането му били правени всякакви изследвания. В спешния кабинет през нощта регистратурата била тъмна и жената спяла, каза бабата на бебето. Семейството било принудено да чака от 2,30 до 5 без 20, защото докторката не благоволила да излезе да го види до тогава.
Семейството е категорично, че ще си търси правата, защото става дума за безотговорност.
По случая има подценяване, министерството ще направи допълнителна проверка, ангажира се зам.-министърът Бойко Пенков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР