Не всички намаления са реални и клиентите трябва да бъдат

...
Не всички намаления са реални и клиентите трябва да бъдат
Коментари Харесай

КЗП с важни съвети преди Черния петък: Бъдете внимателни за…

Не всички намаления са реални и клиентите трябва да бъдат внимателни при покупката на стоки. Това посъветва председателят на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в навечерието на Черния петък.

Той допълни, че тепърва ще станат ясни конкретните понижени цени, тъй като към момента повечето от търговците обявяват с рекламни кампании какви ще бъдат.

Комисията ще проверява планово обектите през следващите дни, като акциите ще прелеят и през следващите седмици, тъй като практиката показва, че намаленията около Черния петък прерастват в коледни промоции.

Често обявявани като „ шокиращи “, много от намаленията по време на кампанията не съответстват на законовите изисквания. Ето защо Димитър Маргаритов посъветва бъдещите купувачи да не се подлъгват от високия процент, а да правят съпоставка на самата цена, сравнявайки я и в други търговски обекти, така че да се възползват от истинските намаления.

При намаления цената се сравнява с предишната (по-висока), която трябва да е била валидна поне 30 дни. При онлайн покупките, клиентът може да върне стоката в 14-дневен срок от получаването ѝ, с изключение на определени от закона случаи. Тогава търговецът е длъжен да възстанови заплатената сума в същия срок и по начина, по който е получена.

За да бъдат избегнати недоволствата, Комисията проведе поредна среща с представители на бизнеса, за да ги информира за нормативната рамка и гаранционните отговорности, които те имат.

От средата на декември КЗП ще започне и проверките си в зимните ни курорти, за да проследи коректно ли се оповестява информацията относно сложността на пистите, особеностите на съоръженията и цените за тяхното използване. А в местата за настаняване и туристическите обекти Комисията ще следи за категоризацията, качеството на услугите и отговарят ли цените на рекламираните оферти.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР